Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El president del Consell Comarcal, Joaquim Calatayud, a la cimera del Corredor del Mediterrani

IMATGES RELACIONADES
Xarxa d'Alta velocitat al Camp de Tarragona
Xarxa d'Alta velocitat al Camp de Tarragona

12 de gener de 2017


El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, ha assistit aquest dijous, 12 de gener, a la 9a edició de la Cimera del Comitè de Ciutats i de les aglomeracions per l'Alta Velocitat i l'Interconnexió Ferroviària del Corredor del Mediterrani, celebrada al Palau de Congressos de Tarragona.


En la trobada també hi ha participat altres alcaldes dels municipis de Tarragona, Reus, Lleida, Girona, Figueres i Montpellier, i els tinents alcaldes de Perpinyà, Béziers, Narbonne i Toulouse, acompanyats pel president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet.


Com a responsables del projecte ferroviari, cal destacar les intervencions del secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat, Ricard Font, el secretari d'Infraestructures de l'Estat, Manuel Niño i el representat de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas que han introduït l'acte i les bases per a la consecució del projecte.


Després de les intervencions i per tancar l'acte, s'ha llegit la Declaració de la Cimera firmada pels alcaldes de les ciutats adherides a la Cimera.


Els objectius que es persegueixen amb la creació del Corredor del Mediterrani es basen en la millora de la connexió local i la interconnexió de l'Estat amb França, porta d'accés a la Unió Europea. D'aquesta manera, s'aconseguiria augmentar la competitivitat de les empreses i donar més oportunitats de mobilitat als ciutadans a altres ciutats europees a través de la xarxa ferroviària.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773