Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Nova modalitat virtual del programa Voluntariat per la Llengua

IMATGES RELACIONADES
Modalitat virtual. Voluntariat per la Llengua
Modalitat virtual. Voluntariat per la Llengua

17 de gener de 2017


El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus, dintre del programa El Voluntariat per la llengua (VxL), oferirà una modalitat virtual per tal que les persones que no poden trobar-se de manera presencial amb la seva parella lingüística en aquest programa ho puguin fer a través de videoconferències. D'aquesta manera, els participants podran practicar el català sense estar condicionats pel lloc on visquin o per qualsevol altre circumstància.


Amb la nova modalitat, el programa de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) que gestiona el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) amplia la seva oferta i les vies d'interacció en català entre persones d'arreu del món.


Per participar-hi com a voluntari (en cas que es vulgui ajudar una altra persona a practicar el català) o com a aprenent (en cas que es necessiti practicar-lo), cal ser major d'edat i inscriure's a Voluntariat per la Llengua. A la fitxa que s'ha d'emplenar, hi ha la possibilitat d'escollir la modalitat virtual, la presencial o totes dues.


La dinamitzadora del VxL del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura s'encarregarà d'assignar una parella lingüística d'acord amb la disponibilitat horària i les preferències del nou inscrit, donarà unes orientacions perquè les trobades virtuals siguin el màxim de satisfactòries, facilitarà materials de suport en línia per promoure les converses i atendrà totes les consultes o suggeriments que es vulguin fer.


El compromís de la parella lingüística és trobar-se una hora a la setmana durant un mínim de 10 setmanes per parlar en català en un context distès el dia i l'hora que els vagi bé. En el cas de la modalitat virtual, ho podran fer des d'un ordinador o dispositiu mòbil amb el programa de videoconferència que més els convingui.


D'altra banda, continua la modalitat presencial del programa i, concretament a Reus, en aquests moments també es comencen a recollir les sol·licituds de les persones interessades a participar-hi de tota la comarca per formar les parelles que es coneixeran, en aquesta ocasió, en una sessió formativa que tindrà lloc el dia 2 de febrer al Teatre Fortuny. En el Priorat, Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant hi ha previstes presentacions al març.


Per a més informació relacionada amb els programes que ofereix el Consorci per a la Normalització Lingüística podeu accedir a la seva web o posar-vos en contacte amb el Centre de Normalització de l'Àrea de Reus baixcamp@cpnl.cat.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773