Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal obre a Vilaplana el primer pàrquing dissuasiu del Pla de Foment Turístic

IMATGES RELACIONADES
Moment de la inauguració del nou aparcament
Moment de la inauguració del nou aparcament

Signatura del llibre d'honor. Ajuntament de Vilaplana
Signatura del llibre d'honor. Ajuntament de Vilaplana

Joaquim Calatayud i Tomàs Bigora en el pàrquing l'Hort de la Morera
Joaquim Calatayud i Tomàs Bigora en el pàrquing l'Hort de la Morera

El pàrquing de Vilaplana comptarà amb 35 places d'aparcament
El pàrquing de Vilaplana comptarà amb 35 places d'aparcament

Parlaments durant la inauguració de l'espai al Casal de Vilaplana
Parlaments durant la inauguració de l'espai al Casal de Vilaplana

24 de gener de 2017


El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, i l'alcalde de Vilaplana, Tomàs Bigorra, han inaugurat, aquest diumenge 22 de gener, el pàrquing dissuasiu de l'Hort de la Morera situat al municipi de Vilaplana.


Amb una inversió de 12.000 euros, la nova zona d'aparcaments cobreix la part baixa del municipi, ubicada darrera el carrer del Casal Vilaplanec amb un espai de 1.258 metres quadrats. El pàrquing compta amb dos nivells, els quals s'hi accedeix a través de dues rampes d'accés i complementa les altres tres zones d'estacionament que es distribueixen pel nucli urbà del municipi. Les tasques que s'hi ha dut a terme són de neteja, delimitació de places, compactació del sòl i tancament perimetral i de nivells.


Aquest és el primer inaugurat de la resta d'aparcaments dissuasius inclosos dins el Pla de Foment Turístic als municipis d'interior i de muntanya del Baix Camp. Aquests espais han estat creats per dotar als municipis d'interior de la comarca d'unes àrees d'estacionament públic, dissenyades i executades d'acord a criteris funcionals, i alhora, estètics, com a punts d'interès turístic. El foment d'aquestes zones s'ha de considerar com un actiu estratègic de desenvolupament econòmic dels pobles.


Durant l'acte inaugural, Bigorra ha destacat la importància pel municipi d'aquest nou recurs, tan pels vilatans com per als visitants i excursionistes que sovint visiten el municipi.


Per la seva part, Joaquim Calatayud, ha dit que "l'objectiu del Consell Comarcal amb el Pla de Foment és donar suport i recursos als municipis" i ha destacat que en el seu conjunt el Pla de Foment haurà actuat en 22 poblacions del Baix Camp.


La resta d'aparcaments estan ubicats als municipis de Vilanova d'Escornalbou, Capafonts, l'Argentera i Colldejou. En total, aquests aparcaments tindran capacitat per a 135 vehicles distribuïts en 15 places al municipi de Vilanova d'Escornalbou, 10 a Capafonts, 40 places a l'Argentera, 35 places a Colldejou i 35 més, al nou espai de Vilaplana.


Per a la construcció dels aparcaments dissuasius, el Pla de Foment ha destinat una inversió total de 97.482,22 euros que ha estat finançada íntegrament pel Consell Comarcal del Baix Camp amb una subvenció de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, del programa Leader, i l'aportació de la partida d'inversions del conveni marc entre la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal.


El Pla de Foment Turístic contempla, a més, altres actuacions com la creació de 3 àrees d'autocaravanes (a l'Arbolí, Duesaigües i la Selva del Camp), i l'adequació d'una dotzena de miradors. A més, el Pla també preveu la creació d'una nova pàgina web de promoció de les Muntanyes de la Costa Daurada i de l'oferta d'activitats i propostes turístiques.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773