Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Tallers informatius per a joves del Baix Camp sobre les desigualtats de gènere en el naixement

IMATGES RELACIONADES
Taller "El Nadó", organitzat pel Departament de Joventut i pel SIAD del Baix Camp
Taller "El Nadó", organitzat pel Departament de Joventut i pel SIAD del Baix Camp

14 de març de 2017


El Departament de Joventut del Consell Comarcal del Baix Camp juntament amb el Servei d'Informació i Atenció de la Dona organitzen uns tallers informatius per a la prevenció de la violència de gènere i de les desigualtats entre sexes a diferents instituts del Baix Camp. 


Aquesta iniciativa que ja es va iniciar el 2016, i que va comptar amb la participació de 190 alumnes de diversos instituts, continua aquest 2017 per fomentar, entre els més joves, els valors de respecte i d'igualtat entre gèneres i per lluitar contra els perjudicis i la violència exercida envers la dona.


Les xerrades informatives, que promou el Departament de Joventut i el SIAD del Consell Comarcal, s'emmarquen en la realització de tres tallers que desenvolupen temes com les diferències de sexe des del naixement (Taller "El Nadó"), la divisió sexual en el treball ("Qui pot fer -qui fa- aquesta feina?") i els rols en les relacions entre joves ("Jo sóc la meva mitja taronja").


Per aquest mes de març, els serveis tenen programades dues xerrades en dos instituts de la comarca que col·laboren amb aquest projecte:

  • Dijous, 16 de març, a les 9 hores: Taller Nadó a INS Antoni Ballester de Mont-roig del Camp per alumnes de 3r d'ESO.
  • Dijous, 23 de març a les 9 hores: Taller Nadó a INS Antoni Ballester de Miami Platja per alumnes de 3r d'ESO.

El taller "El Nadó" busca donar a conèixer la diferència entre els conceptes de gènere i sexe i conscienciar als joves sobre les assignacions diferenciades i desiguals que atorguem a les persones per raó del sexe des de que som nadons.

Les xerrades informatives organitzades per aquest mes recullen els propòsits marcats en el Manifest Institucional del Dia Internacional de la Dona, del passat 8 de març, recolzats pel Consell Comarcal del Baix Camp.


Per a més informació sobre els serveis que s'ofereixen des del Departament de Joventut, podeu accedir a la pàgina de Facebook, i per consultar les accions que desenvolupa el Servei d'Informació i Atenció a la Dona del Baix Camp, podeu clicar en aquest enllaç
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773