Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Inici de la campanya de prevenció d'incendis amb la prohibició de fer foc al bosc

IMATGES RELACIONADES
La Generalitat de Catalunya prohibeix fer foc en terrenys forestals
La Generalitat de Catalunya prohibeix fer foc en terrenys forestals

15 de març de 2017


El Consell Comarcal del Baix Camp adverteix de la prohibició dictada per la Generalitat de Catalunya de fer foc al bosc degut a l'inici de la campanya per a la prevenció d'incendis per la temporada de primavera i estiu d'aquest any. 


El Departament d'Agricultura, Ramaderia Pesca i Alimentació ha informat que a partir d'aquest dimecres, 15 de març, queda prohibit encendre foc en terrenys forestals fins al 15 d'octubre. Aquesta prohibició té com a objectiu prevenir els incendis als boscos i a les zones naturals i estableix que no es pot encendre foc, sigui quina sigui la finalitat, en aquestes zones i en una franja de 500 metres al voltant.


Per aquest motiu, també es prohibeix la crema de restes de poda i d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense autorització expressa del Departament d'Agricultura. Tampoc no es podran fer focs d'esbarjo ni d'altres relacionats amb l'apicultura. Dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra amb mata-guspires.


També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena; llançar coets, focs d'artifici o d'altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.


Les sol·licituds de les autoritzacions en zones forestal i en franjes de 500 metres als voltants, cal presentar-les a les oficines comarcals del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

  • Oficina Comarcal: Passeig Sunyer, 46 2n 2a. 43202 - Reus. Tel. 977 326 336.

La normativa també preveu, només per a l'eliminació de restes vegetals i restes de poda procedents de treballs agrícoles (brancatge d'olivera i ametllers, vinya i restes vegetals procedents dels horts... ), la possibilitat de presentar les sol·licituds als ajuntaments corresponents.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773