Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Joves per l'Ocupació tanca la convocatòria del 2015 amb un 67,5% d'inserció laboral

IMATGES RELACIONADES
Formacions que imparteix el programa Joves per l'Ocupació. Ajudant de cuina
Formacions que imparteix el programa Joves per l'Ocupació. Ajudant de cuina

Consell Comarcal del Baix Camp
Consell Comarcal del Baix Camp

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya

SOC
SOC

Ministerio Empleo y Seguridad Social
Ministerio Empleo y Seguridad Social

Iniciativa d'Ocupació Juvenil. Fons Social Europeu
Iniciativa d'Ocupació Juvenil. Fons Social Europeu

Consell Comarcal del Priorat
Consell Comarcal del Priorat

16 de març de 2017


El programa Joves per l'Ocupació que gestiona el Consell Comarcal del Baix Camp ha tancat la convocatòria del 2015, executada el 2016, aquest dimarts, 14 de març, amb la participació d'un total de 40 joves que s'han beneficiat de diverses accions formatives i experiències de treball a través de contractes amb empreses del territori.


Una de les dades més importants registrades en la cloenda d'aquesta edició és el fet d'haver assolit el 67,5% de la inserció laboral, un 11,5% més respecte a l'anterior convocatòria (de 56%), amb la formalització de 27 contractes de treball durant el transcurs del programa.


D'entre aquests 27, 15 joves van ser contractats per empreses col·laboradores del programa dins l'àmbit formatiu que ells havien escollit en l'inici de l'edició: Ajudant de cuina, Operari auxiliar de fabricació mecànica i Operari auxiliar d'indústries agroalimentàries.


En total, 7 empreses s'han vinculat al programa i han ofert aquests 15 llocs de treball per donar suport a la carrera professional d'aquests joves. Amb tot, aquestes empreses també s'han beneficiat d'aquestes contractacions, de mínim 6 mesos de durada, a través de les subvencions i bonificacions que ofereix Joves per la Ocupació


Una altra dada important és el retorn al sistema educatiu de molts dels participants en aquest projecte: 

  • Dels 18 participants que van iniciar el programa amb el Certificat d'Ensenyança Secundària Obligatòria, 5 han optat per seguir formant-se a través d'un Grau Mitjà, de la realització de les proves d'accés a Grau Superior o per la continuació dels seus estudis de Batxillerat.
  • Els 22 joves que van iniciar el programa sense haver superat l'Ensenyança Secundària Obligatòria han estat matriculats a l'Escola d'Adults, a través de l'Institut Obert de Catalunya, per continuar amb els seus estudis obligatoris, alguns d'ells ja han aprovat les assignatures que tenien pendents per l'obtenció del Certificat.

Pel que fa a les formacions pròpies del programa, s'han realitzat 300 hores de formació als 40 participants durant tres mesos relacionades amb els oficis esmentats anteriorment: Ajudant de cuina, Operari auxiliar de Fabricació Mecànica i Operari Auxiliar d'Indústries Agroalimentàries.


Tot i la cloenda de l'edició 2015, el Programa Joves per l'Ocupació continua i engega la convocatòria del 2016, executada aquest any, amb l'objectiu de superar les bones xifres obtingudes en la passada convocatòria. L'edició d'aquest any té previst acabar el 29 de març de 2018 i vol fer una crida als interessats a participar i beneficiar-se dels recursos que s'ofereixen des del programa.


Joves per l'ocupació té l'objectiu de facilitar la inserció laboral i fomentar el retorn dels joves al sistema educatiu perquè aquest tinguin més possibilitats de cara al seu accés al mercat laboral i alhora poder millorar el seu perfil professional. Per fer-ho, durant el desenvolupament del programa, els participants comptaran amb l'orientació i el seguiment de dos tutors que faran un pla individualitzat per a la seva inserció i els oferiran formació adaptada a les seves necessitats.


Per a més informació i assessorament sobre les inscripcions a la nova convocatòria, els joves i les empreses interessades es poden adreçar al servei de Joves per l'Ocupació, a través del telèfon 977 327 155 (ext. 263), per whatsapp 663 838 848 o per correu electrònic a jovesxocupacio@baixcamp.cat.


El programa Joves per l'Ocupació està finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i Seguretat Social i pel Fons Social Europeu dintre del Pla de Desenvolupament de Polítiques d'Ocupació de Catalunya. Joves per l'Ocupació està gestionat pel Consell Comarcal del Baix Camp amb col·laboració amb el Consell Comarcal del Priorat.

© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773