Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Secomsa tanca la campanya #CAPgira amb la participació de 1.841 joves del Baix Camp

IMATGES RELACIONADES
La campanya #CAPgira de Secomsa tanca les activitats del curs 2016/2017
La campanya #CAPgira de Secomsa tanca les activitats del curs 2016/2017

Logo Secomsa
Logo Secomsa

11 d'abril de 2017


La campanya d'educació mediambiental que promou Secomsa a diferents centres d'ensenyament de la comarca del Baix Camp, #CAPgira, matèries de primera x productes excepcionals, tanca les activitats programades per aquest curs 2016/2017 amb uns alts índex de participació i de valoració per part dels joves participants.


En total, 1.841 alumnes que cursen primària i secundària d'una trentena d'instituts, escoles i casals de lleure del Baix Camp han realitzat aquestes activitats a través d'un joc interactiu que es basa en mostrar els principis de l'economia circular durant el procés de transformació del rebuig en noves matèries primeres.


A través d'aquest joc, s'ensenya com a partir de les deixalles es poden generar nous productes d'ús quotidià com monopatins, auriculars, ulleres de sol, etc. Una nova forma d'aprenentatge pràctic sobre el reciclatge i la nova economia de sostenibilitat a través d'aquests productes.


Per valorar els resultats obtinguts a través d'aquesta campanya quant a conscienciació de la reutilització dels residus, Secomsa ha apostat per fer una enquesta als participants per contrastar el seu grau de satisfacció en l'activitat i els coneixements assolits durant la seva realització.


En l'estudi d'opinió, més d'un 97% dels enquestats han considerat que la campanya #CAPgira els ha servit per millorar i aprofundir en el coneixement sobre el reciclatge de residus urbans i sobre la segona vida que poden tenir aquests materials. Un tant per cent similar també ha considerat que gràcies a aquestes activitats d'educació ambiental han incorporat noves visions sobre la importància de la recollida selectiva per afavorir les accions de reciclatge.


La totalitat dels enquestats han valorat positivament els recursos i la metodologia emprada pel desenvolupament de l'activitat i remarquen l'interès en el coneixement dels nous materials obtinguts, "productes excepcionals", i el canvi en la concepció del reciclatge tradicional que ells tenien prèviament.


En l'enquesta també es preguntava sobre la disposició a rebre més informació i més xerrades informatives sobre el tema, que també venen reforçades per el recull d'alguns comentaris de l'enquesta com: "M'agradaria poder gaudir d'aquests tallers d'una manera més periòdica. Els resultats, al final, repercuteixen en la societat".


Per tancar el curs 2016/2017, l'última activitat programada de #CAPgira tindrà lloc a l'Escola Mestral de l'Hospitalet de l'Infant, el proper mes de juny.


Per a conèixer més coses sobre l'activitat que desenvolupa Secomsa i les seves empreses dependents, Secomsa Cambrils i Secomsa Gestió, podeu accedir al seu web
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773