Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

40 joves del Baix Camp participen en el nou Projecte per a la Participació Juvenil

IMATGES RELACIONADES
Nou projecte per a la Participació Juvenil del Servei Comarcal de Joventut
Nou projecte per a la Participació Juvenil del Servei Comarcal de Joventut

19 de maig de 2017


El Servei Comarcal de Joventut del Baix Camp engega un nou projecte per fomentar la participació entre els joves i contribuir a desenvolupar hàbits associatius i de cooperació per tal de poder incitar a aquest col·lectiu a formar moviments socials i/o entitats vinculades amb els seus municipis i entorns.


El Projecte per a la Participació Juvenil es basa en taules de treball, fora de l'horari lectiu per alumnes de secundària, que s'han d'organitzar per dur a terme alguna activitat que sigui del seu interès de forma conjunta i, així, aprendre a través de les dinàmiques de grup, el debat i la resolució de tasques a assolir una proposta, la consecusió del seu projecte.


L'Institut Fontanelles de les Borges del Camp ha estat el primer centre en col·laborar en aquest projecte i cedir un espai perquè el Servei de Juventut del Consell Comarcal treballés amb tots els alumnes de secundària del centre per fomentar la formació de grups de treball participatius. Aquests grups de treball han comptat amb 40 voluntaris referents que han realitzat la proposta d'organitzar una sortida a finals d'aquest curs escolar 2016/2017 a Port Aventura.


Cal destacar que durant aquest mateix curs el Servei de Joventut del Consell Comarcal del Baix Camp s'ha mantingut en contacte amb aquests joves a través de diverses reunions per dinamitzar les propostes de participació. L'última d'aquestes es va realitzar aquest passat dimarts 16 de maig per tancar els últims detalls de la sortida de final de curs.


Aquesta primera col·laboració amb l'Institut Fontanelles també ha implicat el suport en el programa de diferents ajuntament del Baix Camp, com les Borges del Camp, Vilaplana, Maspujols, l'Aleixar, Botarell, l'Alforja, Riudecanyes, Duesaigües, l'Argentera i Riudecols ja que molts dels alumnes del centre resideixen en aquests municipis. Per tant, amb aquests suports es poden iniciar més accions participatives que poden beneficiar el teixit social d'aquests municipis.


La idea final del Projecte per a la Participació és continuar amb altres propostes en els diferents centres d'ensenyament del Baix Camp per arribar als més joves i conscienciar-los de la importància del treball en equip, col·lectiu, i de la implicació social amb el seu entorn.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773