Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal espera a primers d'octubre el projecte d'ampliació de l'EDAR de Cambrils

IMATGES RELACIONADES
Imatge de la depuradora de Cambrils
Imatge de la depuradora de Cambrils

6 de setembre de 2017


D'acord amb el contracte d'adjudicació i del plec de condicions de licitació de la redacció del projecte d'ampliació de l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) de Cambrils, a primers d'octubre com a molt tard el Consell Comarcal del Baix Camp hauria de disposar del projecte constructiu que ha de proposar la millor solució per acabar amb els problemes de males olors que genera aquesta instal·lació des de fa anys.


La solució que està treballant l'empresa adjudicatària, Dopec, encarregada de redactar el projecte, passa bàsicament per ampliar la capacitat d'aireació del reactor biològic de l'estació depuradora, a més d'incorporar alguna altra millora complementària. Cal tenir en compte que des del punt de vista tècnic hi ha coincidència en considerar que la depuradora de Cambrils té capacitat suficient per tractar el cabal d'aigües residuals que li arriba.


El problema, però, és que aquestes aigües arriben amb una càrrega contaminant molt superior a la que pot tractar el reactor biològic de manera adequada, la qual cosa provoca molèsties per males olors i, a més, alguna vegada la qualitat de l'aigua depurada no compleix els paràmetres exigits per la normativa. Per tot això es considera que la millor solució és ampliar la capacitat d'aireació del reactor biològic de l'EDAR.


Un cop el Consell Comarcal rebi el projecte constructiu el trametrà a l'ACA per a què doni el vistiplau i inclogui el cost de l'obra als pressupostos de la Generalitat per poder tirar endavant la licitació que, de nou, correspondrà al Consell Comarcal en virtut de les competències delegades pel Govern català.


El projecte d'ampliació que s'està redactant es va adjudicar per 33.275 euros (IVA inclòs)
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773