Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Gairebé 400 persones participen en el Projecte de Migracions i Ciutadania del Consell Comarcal

IMATGES RELACIONADES
El Consell Comarcal del Baix Camp fa activitats adreçades a persones immigrades
El Consell Comarcal del Baix Camp fa activitats adreçades a persones immigrades

30 d'agost de 2017


Durant 2016 gairebé 400 persones s'han beneficiat d'algun dels serveis oferts pel Projecte de Migracions i Ciutadania de l'àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Baix Camp, que persegueixen la millora de la cohesió social, l'acollida i la igualtat de persones d'altres nacionalitat que resideixen al nostre país.


El Projecte de Migracions i Ciutadania inclou el desenvolupament de diferents activitats per als nouvinguts com ara els serveis de traduccions i intèrprets; els serveis d'orientació laboral i assessorament jurídic; la realització de cursos d'alfabetització i l'adquisició d'habilitats comunicatives en català, i els cursos de coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic.


Cal destacar que durant el 2016, les accions que més èxit han tingut són les d'orientació laboral i assessorament jurídic. En total, aquest servei va registrar la participació de 299 persones, que també incloïa 10 participants de nacionalitat espanyola.


A part del servei d'assessorament laboral, la resta d'accions fetes també van tenir una bona acollida, destacant la participació de moltes dones en activitats com ara els cursos de coneixement de la societat catalana, els cursos d'alfabetització i aprenentatge de català i el curs de coneixements laborals. Aquest últim aportava competències laborals a dones nouvingudes amb poca o cap experiència en el mercat laboral i amb mancances formatives.


El balanç de participació en les accions del Projecte de Migracions i Ciutadania es resumeix en:

  • Servei de traduccions i intèrprets: 37 persones beneficiàries (la major part d'elles van rebre l'atenció en àrab)
  • Accions d'orientació laboral i assessorament jurídic en matèria d'estrangeria: 299 persones beneficiàries
  • Cursos d'alfabetització i habilitats comunicatives en català: 10 persones beneficiaries que han obtingut el certificat al finalitzar la formació
  • Curs de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic: 10 assistents, 7 de les quals han obtingut el certificat al finalitzat el curs
  • Curs de coneixements laborals: 32 persones assistents, 25 de les quals han obtingut el certificat de competències.

Aquest projecte gestionat pel Consell Comarcal del Baix Camp amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya contribueix a la millora de la integració i la inclusió de totes les persones d'altres nacionalitats residents a Catalunya.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773