Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Oberta la inscripció als nous cursos de català

IMATGES RELACIONADES
Seu del CNL a Reus
Seu del CNL a Reus

13 de setembre de 2017


El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus ha començat les inscripcions als cursos d'aquest setembre i ofereix cursos de català de tots els nivells, des de l'inicial fins al superior (C2), de forma presencial, en línia o combinant totes dues modalitats.


A Reus, l'antic alumnat es pot inscriure els dies 12 i 13 de setembre (de 9 a 13.30 h), i el nou del 14 al 15 (de 9 a 13.30 h) i el 18 (de 9 a 13.30 h i de 17 a 19 h). Aquests mateixos dies es faran les proves de col·locació. A més s'han programat cursos presencials a Cambrils, l'Hospitalet de l'Infant i Falset. El calendari i els horaris de tots els cursos es poden consultar a www.cpnl.cat/reus o demanar al 977 12 88 61 de 9 a 14 h.


Novetats:

Enguany destaca l'augment de l'oferta de tots els nivells en horari de vespre (19 a 21 h) per donar resposta a la demanda de persones que treballen fins en aquella hora i que prefereixen un curs presencial que fer-lo a distància amb el Parla.cat, una bona opció per a força persones.


També els cursos descentralitzats per a no catalanoparlants: un inicial a l'Escola Prat de la Riba (en anys anteriors se n'han fet al CEIP Marià Fortuny o al CEIP Pompeu Fabra) i un Bàsic 1 al Centre Cívic Mas Abelló (l'any passat es van fer cursos al Centre Cívic Mestral, al barri Gaudí), una zona amb necessitats importants pel que fa a llengua catalana. La resta de cursos presencials s'impartiran a la seu del CNL, situada al c. de l'Àliga de Reus 1, al Mas Vilanova, entre el passeig de Misericòrdia i el carrer del Pare Manyanet.


Quant al nivell Superior, s'ofereix un C2 presencial intensiu els divendres a la tarda a Reus (de 16 a 20.30 h) i un els dimarts a la tarda a Cambrils (de 17.15 a 21 h). També es podrà cursar el nivell Superior en línia.


Per primer cop a partir de l'estiu s'han pogut fer preinscripcions per Internet, de manera que aquests dies tothom que s'hi ha mostrat interessat ha rebut un missatge amb tota la informació concreta dels cursos.


Durant el curs 2017-2018 s'oferiran nous tallers, com Millora el teu català conversant, de 20 h de durada, o el d'actualització sobre els canvis de la Gramàtica de l'IEC, Parlar en públic, Taller de comunicacions administratives... Ja estan obertes les preinscripcions al web del CNL (www.cpnl.cat/reus).


Aquest setembre s'ofereixen a Reus 19 cursos presencials i 6 nivells en línia amb el Parla.cat, cosa que suposa més de 500 places.


El curs 2016-2017 el CNL va organitzar a Reus 55 cursos presencials amb 1.045 inscripcions, de les quals 157 han estat per seguir cursos en línia amb el Parla.cat. D'altra banda, va formar 148 parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua a Reus i 244 en tota la comarca.


El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) continua apostant per l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana com a eina fonamental i bàsica que fa possible la igualtat d'oportunitats de la ciutadania, així com l'accés i la promoció en el món laboral. Poder-se relacionar amb fluïdesa i normalitat en l'entorn personal i en el professional són els objectius bàsics que s'assoleixen gràcies a l'ampli ventall de cursos, nivells, modalitats i franges horàries.


Els 22 centres de normalització lingüística, en els 146 punts d'atenció del CPNL, presenten cursos orientats a satisfer una demanda molt diversa. D'una banda, cobreixen l'oferta dels nivells de llengua Inicial, Bàsic i Elemental, que permeten que les persones que acaben d'arribar o que tenen pocs coneixements de català puguin iniciar el contacte amb la llengua i la cultura del territori. Així mateix, els nivells Intermedi, de Suficiència i Superior garanteixen la millora contínua, la consolidació i el perfeccionament de la comunicació oral i escrita en llengua catalana.


L'aprenentatge dels cursos generals s'ofereix en les modalitats presencial, en línia i combinada, i disposa de certificació oficial.


D'altra banda, el CPNL adapta i dissenya cursos a mida adreçats a les organitzacions i empreses per cobrir les necessitats específiques de llengua, que faciliten la bona atenció a la clientela i la millora de les competències empresarials.


Una oferta flexible complementada amb activitats culturals dins i fora de l'aula

El CPNL ofereix cursos en totes les franges horàries per arribar a tots els públics. Aquest fet facilita als alumnes compatibilitzar la formació amb la feina o els estudis. La durada dels cursos també és variada, s'organitzen cursos generals de 45 i 90 hores, però també de 6 a 10 hores per consolidar coneixements o per tractar aspectes puntuals de la llengua. Les modalitats també s'ajusten a les noves maneres d'aprendre perquè, a més dels cursos presencials, el CPNL ofereix cursos en línia mitjançant la plataforma Parla.cat i cursos que combinen la presència i la distància.


El valor afegit d'aprendre català al CPNL és el gran nombre d'activitats culturals dins i fora de l'aula, que organitza o que coorganitza en xarxa amb altres entitats del territori. Aquestes activitats culturals promouen la pràctica de la llengua i el seu aprenentatge en contextos reals i no formals fomentant el coneixement de l'entorn i la cohesió social.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773