Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Jornada sobre com implantar la Responsabilitat Social Empresarial en el medi rural

IMATGES RELACIONADES
El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, en l'obertura de la jornada sobre RSE amb el ponent, Josep Canyelles
El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, en l'obertura de la jornada sobre RSE amb el ponent, Josep Canyelles

7 d'octubre de 2010


Dijous 7 d'octubre, el Consell Comarcal del Baix Camp ha acollit  una jornada sobre Responsabilitat Social Empresarial (RSE) que organitza el Consorci Leader Priorat – Baix Camp. Aquesta activitat divulgativa s'emmarca en el projecte Gestió Sostenible Rural, que pretén implantar polítiques de responsabilitat social empresarial a les entitats i empreses beneficiàries de les ajudes Leader, amb l'objectiu de fomentar una nova cultura empresarial en les organitzacions del medi rural.

El programa de la jornada ha estat  el següent:

10.00 h Inauguració de la Jornada a càrrec del President del Consorci Leader Priorat-

Baix Camp, Josep Masdeu Isern.

10.15 h Presentació del procés d'implantació de la Responsabilitat Social Empresarial

(RSE) en les petites i mitjanes empreses del món rural, a càrrec del personal del

Consorci Leader Priorat - Baix Camp.

10.30 h Ponència “Pimes i Responsabilitat Social. Fer empresa escoltant la societat”, a

càrrec de Josep Maria Canyelles, expert en RSE i promotor de Responsabilitat Global.

12.00 h Intercanvi d'impressions

12.30 h Finalització de la jornada

La inscripció a la jornada és gratuïta i s'ha de fer per correu electrònic a yferre@priorat-baixcamp.cat abans del 5 d'octubre.

Aquesta activitat compta amb el suport del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat.

El Consorci Leader Priorat - Baix Camp, juntament amb 17 territoris rurals de Catalunya, les Illes Balears i Aragó, forma part d'un projecte de cooperació interregional anomenat Gestió Sostenible Rural, que pretén fomentar una nova cultura empresarial en les organitzacions –públiques i privades- del medi rural a través del desenvolupament d'una metodologia comú d'implantació de polítiques de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) que garanteixi el seu desenvolupament sostenible i, per extensió, la dels territoris on s'ubiquen.

2 M€ d'ajuts i 7,4 M€ d'inversió

Consorci Leader Priorat - Baix Camp ha de gestionar 8.146.373 euros provinents del programa LEADER de desenvolupament rural a tota la comarca del Priorat i a 18 municipis del Baix Camp. D'aquests diners fins ara s'han atorgat 619.881,78 € en ajuts a la inversió que s'han distribuït entre 16 projectes d'empreses en la convocatòria de 2009, i s'han atorgat ajuts per valor de 1.236.979,18 euros a 20 projectes en la convocatòria 2010. Entre 2009 i 2010 aquests ajuts han suposat una inversió de 7,4 milions d'euros i la creació i/o manteniment de 60 llocs de treball en els municipis del territori Leader Priorat - Baix Camp.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773