Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Continuen les presentacions del Banc de Terres “Ocupar-se al sector agrari al Baix Camp”

IMATGES RELACIONADES
Conreu d'oliveres al Baix Camp
Conreu d'oliveres al Baix Camp

Consell Comarcal del Baix Camp
Consell Comarcal del Baix Camp

SOC
SOC

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya

SEPE
SEPE

11 d'octubre de 2017


Continua el cicle de xerrades iniciat per l'agent d'ocupació i desenvolupament local (AODL) del Consell Comarcal del Baix Camp per presentar el Banc de Terres de la comarca amb el nom “Ocupar-se al sector agrari”, que inclou 10 activitats durant la segona quinzena d'octubre.


La presentació del Banc de Terres s'acompanya en cada municipi d'una xerrada sobre oportunitats de conreus a càrrec de persones expertes del sector agrari.


El programa concret per a les activitats previstes fins el 20 d'octubre són les següents:


  • Vilaplana: dissabte 17 d'octubre de 2017, a les 18.30h, a la Casa de Cultura, l'AODL del Consell Comarcal, Gessamí Sardà, presentarà el Banc de Terres, i a les 19.15 h Frederic Mallol, de l'ADV de l'Associació de Desenvolupament Rural de les Muntanyes de Prades parlarà sobre Producció d'avellana ecològica en zona de muntanya.
  • Maspujols: dimecres, 18 d'octubre a les 19h al Casal de Maspujols (carrer de Baix, 22), l'AODL del Consell Comarcal presentarà el Banc de Terres i a les 19.30h Montserrat Serramià, de Garrofina, i Adrià Gomis, de Curculio Nucum, parlaran sobre “La garrofa ecològica per a usos alimentaris”
  • L'Aleixar: dijous 19 d'octubre, a les 19h a la Sala de la Societat (carrer Pont de l'Abadia), l'AODL del Consell Comarcal presentarà el Banc de Terres i a les 19.30h Carme Pagès de la Cooperativa de consum El Brot, i Josep Ramon Sainz de la Maza de Suelovivo, parlaran sobre “Alternatives al glisofat: l'agricultura regenerativa”.
  • Riudecanyes: divendres 20 d'octubre, a les 18.30h a la Societat Recreativa (carrer del Dilluns, 55) l'AODL del Consell Comarcal presentarà el Banc de Terres, i a les 19h Jordi Sordé, de l'ADV Unió de Pagesos parlarà sobre “El cultiu de l'olivera ecològica”.

Totes les sessions són gratuïtes i en finalitzar les intervencions s'obrirà un temps de col·loqui i d'intercanvi d'impressions. Cal recordar que l'organització va càrrec del Consell Comarcal del Baix Camp i que compta amb el suport dels ajuntaments.


Les accions s'inclouen dins el programa anual de treball de l'agent d'ocupació i desenvolupament local, que està cofinançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local i amb el finançament del Servei Públic d'Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu.


El projecte de Banc de Terres s'inclou dins del Pla Estratègic Comarcal de Desenvolupament Socioeconòmic Rural 2014-2020 i té per objectiu revaloritzar la terra i el sector agrari als municipis d'interior i de muntanya de la comarca, perquè es converteixin en una alternativa econòmica que contribueixi al retorn dels joves a aquests municipis.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773