Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Continuen les presentacions del Banc de Terres “Ocupar-se al sector agrari al Baix Camp”

IMATGES RELACIONADES
Conreu d'oliveres al Baix Camp
Conreu d'oliveres al Baix Camp

11 d'octubre de 2017


Continua el cicle de xerrades iniciat per l'agent d'ocupació i desenvolupament local (AODL) del Consell Comarcal del Baix Camp per presentar el Banc de Terres de la comarca amb el nom “Ocupar-se al sector agrari”, que inclou 10 activitats durant la segona quinzena d'octubre.


La presentació del Banc de Terres s'acompanya en cada municipi d'una xerrada sobre oportunitats de conreus a càrrec de persones expertes del sector agrari.


El programa concret per a les activitats previstes fins el 20 d'octubre són les següents:


  • Vilaplana: dissabte 17 d'octubre de 2017, a les 18.30h, a la Casa de Cultura, l'AODL del Consell Comarcal, Gessamí Sardà, presentarà el Banc de Terres, i a les 19.15 h Frederic Mallol, de l'ADV de l'Associació de Desenvolupament Rural de les Muntanyes de Prades parlarà sobre Producció d'avellana ecològica en zona de muntanya.
  • Maspujols: dimecres, 18 d'octubre a les 19h al Casal de Maspujols (carrer de Baix, 22), l'AODL del Consell Comarcal presentarà el Banc de Terres i a les 19.30h Montserrat Serramià, de Garrofina, i Adrià Gomis, de Curculio Nucum, parlaran sobre “La garrofa ecològica per a usos alimentaris”
  • L'Aleixar: dijous 19 d'octubre, a les 19h a la Sala de la Societat (carrer Pont de l'Abadia), l'AODL del Consell Comarcal presentarà el Banc de Terres i a les 19.30h Carme Pagès de la Cooperativa de consum El Brot, i Josep Ramon Sainz de la Maza de Suelovivo, parlaran sobre “Alternatives al glisofat: l'agricultura regenerativa”.
  • Riudecanyes: divendres 20 d'octubre, a les 18.30h a la Societat Recreativa (carrer del Dilluns, 55) l'AODL del Consell Comarcal presentarà el Banc de Terres, i a les 19h Jordi Sordé, de l'ADV Unió de Pagesos parlarà sobre “El cultiu de l'olivera ecològica”.

Totes les sessions són gratuïtes i en finalitzar les intervencions s'obrirà un temps de col·loqui i d'intercanvi d'impressions. Cal recordar que l'organització va càrrec del Consell Comarcal del Baix Camp i que compta amb el suport dels ajuntaments.


Les accions s'inclouen dins el programa anual de treball de l'agent d'ocupació i desenvolupament local, que està cofinançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local i amb el finançament del Servei Públic d'Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu.


El projecte de Banc de Terres s'inclou dins del Pla Estratègic Comarcal de Desenvolupament Socioeconòmic Rural 2014-2020 i té per objectiu revaloritzar la terra i el sector agrari als municipis d'interior i de muntanya de la comarca, perquè es converteixin en una alternativa econòmica que contribueixi al retorn dels joves a aquests municipis.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773