Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal del Baix Camp ofereix el servei d'idCat Mòbil

IMATGES RELACIONADES
Servei d'idCat Mòbil
Servei d'idCat Mòbil

DOCUMENTACIÓ ADJUNTA

20 de novembre de 2017


El Consell Comarcal del Baix Camp ofereix el servei d'idCat Mòbil, un nou sistema d'identificació d'usuaris i signatura electrònica alternatiu als certificats digitals que permet identificar-se digitalment davant les administracions públiques catalanes per fer tràmits en línia.


Es tracta d'un sistema segur i gratuït que no requereix la instal·lació de cap programari ni recordar cap contrasenya. A més, no caduca en el temps i permet identificar-se i signar des de qualsevol mòbil, tauleta o ordinador. Les signatures electròniques produïdes tenen valor legal i són adients per a tràmits amb un nivell de seguretat mitjà.


Les persones que vulguin obtenir l'idCat Mòbil s'han de donar d'alta a través del web idCat Mòbil o bé presencialment al Servei d'Informàtica del Consell Comarcal del Baix Camp o a les oficines d'atenció ciutadana de la Generalitat de Catalunya. Per donar-se d'alta cal ser una persona física i tenir més de 16 anys.


Els dos sistemes d'identificació davant l'Administració (idCat Mòbil i certificat digital idCat) són independents i totalment compatibles. Per tant si un usuari ja disposa d'un dels dos sistemes no implica la modificació de les dades ni l'anul·lació de l'altra. Es poden sol·licitar els dos serveis d'identificació i utilitzar-los segons el tràmit que necessiti fer.


Amb l'idCat Mòbil és possible accedir a la carpeta personal de cada usuari, des d'on es pot fer el seguiment dels tràmits i gestions amb l'Administració. També es poden fer peticions genèriques, presentar sol·licituds, escrits o peticions sobre qualsevol assumpte, per via telemàtica, que no estigui recollit al catàleg de tràmits que es poden gestionar a través del web gencat.cat.


L'idCat Mòbil ha estat impulsat i desenvolupat per la Generalitat de Catalunya, la Direcció General d'Atenció a la Ciutadania i Direcció General de Modernització i Innovació de l'Administració, i pel Consorci d'Administració Oberta de Catalunya© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773