Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal s'adhereix al Manifest unitari per a l'eliminació de la violència envers les dones

IMATGES RELACIONADES
25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones
25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

20 de novembre de 2017


La Junta de Govern del Consell Comarcal del Baix Camp del 21 de novembre de 2017 va aprovar l'adhesió al manifest unitari per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra el 25 de novembre, i ha estat acordat per les entitats municipalistes (ACM i FMC), la Generalitat i les quatre diputacions catalanes.


El manifest recorda que el problema de violència masclista no és un problema de les dones sinó de tothom, i que encara vivim una cultura masclista que ha normalitzat les conductes delictives contra les dones. És per això que el manifest interpel·la directament els violadors, els abusadors, els assetjadors i els maltractadors amb exemples de cada cas de les actituds que els caracteritzen i amb el recordatori que un no és no.


A més, el manifest es dirigeix també a les persones que coneixen accions de violència contra les dones però callen i els animen a denunciar aquests casos, i també s'interpel·la als professionals dels mitjans de comunicació quan sovint fan espectacle de la violència envers les dones però també als sectors empresarials que continuen utilitzant les dones com a objectes per reproduir la cultura masclista.


Per últim, el manifest es dirigeix als membres de la judicatura (advocats, jutges), als forenses i als cossos policials que de vegades infravaloren les denúncies de les dones contra la violència masclista que pateixen.


Finalment el manifest fa una crida a les dones perquè demanin ajuda si se senten amenaçades i perquè  no oblidin que "ningú pot dir-nos com hem de viure o què hem de fer. Només nosaltres podem decidir com volem viure i la dona que volem ser."

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773