Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

"Vinyetes: història del còmic en català" acaba l'any a les Borges del Camp

IMATGES RELACIONADES
Còmic: Un somni fet realitat
Còmic: Un somni fet realitat

Consorci per a la Normalització Lingüística Àrea de Reus
Consorci per a la Normalització Lingüística Àrea de Reus

Reus Capital Cultura Catalana 2017
Reus Capital Cultura Catalana 2017

Logo Ajuntament Reus
Logo Ajuntament Reus

11 de desembre de 2017


Del 6 al 31 de desembre l'exposició Vinyetes: història del còmic en català podrà visitar-se al Centre Cultural Serè de les Borges del Camp on acabarà, després de deu mesos de gira, el seu recorregut del 2017.

 

Aquesta és una proposta del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura amb la complicitat de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència i que es desenvolupa en el marc de Reus, Capital de la Cultura Catalana 2017. La iniciativa està produïda pel CNL de Barcelona que, a més, també ha creat un interessant cercador de còmics en català.


Amb l'objectiu de fer visible la presència del català en el món de la vinyeta i fomentar-ne el consum, la mostra fa un breu recorregut per la història del còmic en la nostra llengua: les revistes satíriques, infantils i juvenils de finals del segle XIX i principis del segle XX; els còmics nascuts a la postguerra (com el Cavall Fort); la influència de l'escola francobelga (Tintín, Astèrix); els superherois de l'escola nord-americana i, per descomptat, el manga.

 
De cara al 2018, des del mes de gener i fins al mes de juny, l'exposició recorrerà diferents centres educatius de la ciutat de Reus (Col·legi Sant Josep, IES Salvador Vilaseca, Col·legi Pare Manyanet, College Français i IES Gaudí), així com la Biblioteca Pública de la Selva del Camp, el Servei Local de Català de Cambrils, l'Escola Josep M. Soler i Gené i la Biblioteca Municipal de Montbrió del Camp, i l'Ajuntament de Vinyols. Ja a l'octubre de l'any vinent, la mostra arribarà al Centre de Formació d'Adults Marta Mata de Tarragona.

 

Més informació a cpnl.cat.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773