Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El pressupost del Consell Comarcal per al 2018 s'incrementa en un 18 per cent

IMATGES RELACIONADES
Imatge de l'última sessió ordinària del Ple del Consell Comarcal
Imatge de l'última sessió ordinària del Ple del Consell Comarcal

Consell Comarcal del Baix Camp
Consell Comarcal del Baix Camp

20 de desembre de 2017


El Consell Comarcal del Baix Camp ha aprovat el pressupost per al 2018 amb una xifra de 13.639.964,93 euros, la qual cosa significa un increment del 18 per cent respecte al pressupost de 2017. Aquest augment ve marcat per una pujada d'un 16 per cent en projectes mediambientals i d'un 2 per cent en polítiques socials.

 

De cara al 2018, el Consell invertirà més de 2 milions d'euros en les obres de millora de la depuradora de Cambrils i en la gestió de dues noves estacions depuradores d'aigües residuals, a les Borges del Camp i l'Aleixar. Amb aquestes dues instal·lacions ja en seran 13 les que l'ens comarcal gestionarà al conjunt del Baix Camp.

 

Pel que fa a les accions socials i d'atenció a la ciutadania, per la seva part, la partida pressupostària s'ha incrementat en gairebé 200.000€ en relació amb el 2017 i ha passat de 2,6 milions d'euros a 2,8 milions d'euros.

 

El Ple del Consell Comarcal del Baix Camp, celebrat el 19 de desembre, ha resolt l'aprovació dels pressupostos 2018 amb 22 vots a favor dels consellers del PdeCat, ERC-AM i Candidatura de Progrés; i 7 vots en contra dels consellers de la CUP, Ciudadanos i el Partit Popular.

 

Dels recursos totals del Consell, un 39,44% es destinarà als àmbits de Sanejament i Medi Ambient, un 27,40% a Educació, un 23,83% a Acció Social i Atenció a la Ciutadania, un 5,13% a Polítiques Actives d'Ocupació i un 3,55% a Serveis als Municipis.

 

Pel que fa al pressupost global de l'ens, que agrupa les entitats vinculades i dependents i societats de capital íntegrament públic o participades, s'enfila aquest any fins els 51,3 milions d'euros amb un increment de gairebé un 5 per cent en comparació amb l'anterior exercici.

 

D'altra banda, el Ple ha aprovat per majoria la dissolució del Patronat Municipal de Turisme de les Muntanyes de la Costa Daurada, amb la consegüent organització interna per tal de seguir prestant serveis de promoció i dinamització del territori.

 

El Ple del Consell Comarcal del Baix Camp també ha aprovat les mocions següents:

 

  • La creació d'un “punt violeta” a les festes municipals de la comarca per tal de fer front a les agressions masclistes. Aquesta proposta, presentada per la CUP i aprovada per unanimitat, proposa la creació d'espais de seguretat, divulgació i confiança per tal que, en cas d'agressió masclista al carrer en celebracions i festes majors, les persones afectades puguin rebre el suport adequat.

 

  • El rebuig cap a les maniobres militars que s'estan duent a terme aquests darrers dies a la demarcació de Tarragona. Impulsada per la CUP, aquesta iniciativa ha tirat endavant amb 19 vots a favor, 4 vots en contra dels consellers de Ciudadanos i el PP, i l'abstenció dels consellers de Candidatura de Progrés.

 

  • La garantia del sistema de pensions. A instància del Consell Consultiu Comarcal de la Gent Gran i amb el suport i la proposició de la Presidència del Consell Comarcal, aquesta moció s'ha aprovat amb 24 vots i 4 abstencions dels consellers del PP i Ciudadanos.

 

  • La moció a favor de la reforma horària. Aquesta proposta, impulsada per la Presidència del Consell i a instància del Consell Consultiu de les Dones del Baix Camp, pretén impulsar uns horaris beneficiosos que superin l'organització temporal de l'era industrial i que s'adaptin a la nova societat del coneixement i del consum, complexa i progressivament més desigual. Aquesta moció ha estat aprovada per unanimitat.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773