Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

La Federació de Dones del Baix Camp du a terme una jornada dedicada als refugiats

IMATGES RELACIONADES
Un moment de la jornada organitzades per la Federació de dones del Baix Camp
Un moment de la jornada organitzades per la Federació de dones del Baix Camp

20 de desembre de 2017


La Federació de Dones del Baix Camp, dins del programa Dones del Món i per al Món, va dur a terme, el passat 18 de desembre, una jornada dedicada a les persones refugiades i la seva situació actual.

 

Amb la voluntat de sensibilitzar la ciutadania sobre els desplaçaments forçats que pateixen milions de persones arreu del món, es va generar un espai de debat on compartir-ne les causes, els compromisos internacionals i les iniciatives solidàries de cooperació.

 

La consellera de Serveis Socials, Anna Aragonès, va ser l'encarregada de presentar la jornada, que va tenir lloc a la sala d'actes del Consell Comarcal del Baix Camp i que va comptar, a més, amb la presència de la responsable de l'àrea de Programes i Territori de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Anna Garcia.

 

Garcia, precisament, va centrar la seva intervenció en els principals països d'on fugen les persones en situació d'asil i va assenyalar els destins – de fora de la Unió Europea – on es concentren la majoria dels refugiats.

 

El paper de la ciutadania i les administracions locals i la seva implicació en els programes també van ser punts de discussió d'aquesta jornada, aspectes que es van poder contrastar amb testimonis d'accions solidàries, com Carme Garcia Gual i Roberto Giménez, de l'ONG Pro Activa Open Arms, que també van participar en el debat.

 

Per la seva part, l'Associació de Dones de Maspujols va voler reafirmar la seva solidaritat i el seu compromís cap a les persones que busquen refugi amb la campanya “Ossets solidaris, regala somriure”, una gran iniciativa que consisteix en un petit gest: cosir ossets de roba per als nens rescatats al mar.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773