Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Recomanacions per comprar a les rebaixes d'hivern

IMATGES RELACIONADES
Recomanacions per a les Rebaixes
Recomanacions per a les Rebaixes

Agència Catalana del Consum
Agència Catalana del Consum

2 de gener de 2018


Un cop acabades les festes de Nadal i passat els Reis, arriben les rebaixes als comerços catalans, que s'iniciaran el dia 7 de gener i s'allargaran fins el 6 de març. Aquests dos mesos són ideals per comprar tot allò que molts volien per Nadal però que, amb previsió, han reservat per l'època de rebaixes i descomptes.


Per poder planificar bé les compres durant aquest període és interessant seguir els consells i recomanacions que es proposen a través de l'Agència Catalana del Consum i que el Consell Comarcal del Baix Camp recull per a tots aquells consumidors que busquen fer bones compres.


Abans d'adquirir qualsevol producte, és important definir, de forma anticipada, el pressupost que es vol gastar i fer una llista de productes o articles prioritaris.


En rebaixes, la primera norma que s'aplica des dels comerços i que el consumidor no pot deixar passar per alt és l'etiquetatge dels productes rebaixats. És obligatori que en l'etiqueta es mostri el preu original del producte, juntament amb el preu rebaixat o bé el percentatge de la rebaixa.


El producte mai pot ser d'una qualitat inferior i ha tenir les mateixes garanties que els productes no rebaixats, a banda de no tenir cap defecte en la seva confecció/fabricació.


Pel que fa al mètode de pagament, les botigues han d'acceptar els mateixos mitjans de pagament que en període fora de rebaixes, tal i com ho fan habitualment.


Cal tenir en compte que els comerços no tenen l'obligació d'acceptar canvis de productes que estan en perfecte estat. Per evitar sorpreses cal consultar, prèviament, les polítiques de devolució de cada comerç. Per a les botigues en línia, es disposa d'un mínim de 14 dies per retornar la compra, excepte productes personalitzats, peribles o que no es puguin reutilitzar per motius d'higiene. En qualsevol cas, cal llegir la política de canvis que està disponible en tots els webs de venta online.


Per a canvis i devolucions és necessari conservar les factures o tiquets de compra. Els catàlegs i les ofertes comercials també s'han de guardar fins que s'hagi revisat la compra, ja que són vinculants i es pot exigir el seu compliment.


Per a reclamar o realitzar qualsevol queixa a un establiment, els consumidors es poden adreçar als organismes de consum corresponents.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773