Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

“Espurnes... de llengua!”, el programa radiofònic del Servei Comarcal de Català del Baix Camp

IMATGES RELACIONADES
Consorci per la Normalització Lingüística
Consorci per la Normalització Lingüística

23 de gener de 2018


El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus, a través del Servei Comarcal de Català del Baix Camp, posa en marxa a finals de mes un programa de ràdio, “Espurnes... de llengua!”, a la Selva del Camp i a l'Hospitalet de l'Infant.


Aquesta nova secció, “Espurnes... de llengua!”, és un espai setmanal distret, amè i de pocs minuts en què es parlarà de llengua: de les novetats de la Nova Gramàtica i de paraules que no són apropiades o genuïnes de la llengua catalana. També s'introduiran apunts gramaticals (pronoms febles, relatius, verbs...) i es descobrirà l'origen d'algunes tradicions catalanes. Així mateix es recolliran els dubtes i els suggeriments dels oients, que, si són d'interès general, es comentaran en el programa següent i no es descarta alguna intervenció puntual dels oients, si algun dels programes és en directe.


“Espurnes... de llengua!” s'emetrà a partir del dimarts 30 de gener per Ràdio la Selva a les 11.45 h, aproximadament, i per Ràdio l'Hospitalet de l'Infant, a partir del dilluns 29 de gener a les 12 h. Conduirà el programa la responsable del Servei Comarcal de Català del Baix Camp, amb la col·laboració de Toni Mateos a la Selva i Estrella Botello, a l'Hospitalet, conductors tots dos dels programes matinals de les respectives emissores.


La presidenta del Consell del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus, Maria Dolors Sardà, i el regidor de Comunicació i Innovació Municipal de l'Ajuntament de la Selva del Camp, Enric Roberto, signaran el conveni que compromet totes dues parts a preparar el material i l'enregistrament d'aquest programa. També se signarà un segon conveni amb la presidenta del Patronat de Mitjans de Comunicació de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, la regidora de Mitjans de Comunicació Cristina Borràs.


Aquests convenis són el resultat de la col·laboració que el Servei Comarcal de Català del Baix Camp, adscrit al Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus, manté des de fa anys amb els ajuntaments de la comarca a fi de fomentar l'ús de la llengua catalana en tots els àmbits de la societat.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773