Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Consultiu de les Dones i la Federació de Dones celebren el 8 de març amb una sortida a Barcelona

IMATGES RELACIONADES
Dia Internacional de les Dones 2018
Dia Internacional de les Dones 2018

Federació de Dones del Baix Camp
Federació de Dones del Baix Camp

Consell Consultiu de les Dones del Baix Camp
Consell Consultiu de les Dones del Baix Camp

7 de febrer de 2018


Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, la Federació de Dones i el Consell Consultiu de les Dones del Baix Camp han organitzat, conjuntament, una sortida commemorativa a la ciutat de Barcelona.


La jornada, que tindrà lloc el dilluns 5 de març, vol reivindicar, de manera lúdica i a través de diverses activitats culturals, els drets de les dones, la igualtat de gènere i la lluita contra la discriminació i la violència masclista.


Aquest és el programa d'activitats:

  • 08:30 h. Sortida des dels diferents pobles.

  • 11:00 h. Matí de teatre: La Maternitat d'Elna, al Teatre Poliorama.

La Maternitat d'Elna parla d'uns fets històrics que tenen lloc al final de la Guerra Civil. A mesura que l'exèrcit republicà es retira davant de l'última embranzida franquista, comença l'exili de centenars de milers de persones. El moment més greu es produeix al gener de 1939, quan gairebé mig milió de persones van haver de fugir a França. És així com comença, per a molts, el drama de l'exili, la inhumana tragèdia col·lectiva que s'evidencia als camps de concentració francesos, com el d'Argelers.


La Maternitat d'Elna (institució impulsada pels moviments socials suïssos que van aportar diners, menjar i equipaments) parla del que va ser capaç de fer una persona molt jove, l'Elisabeth Eidenbenz, per salvar les dones embarassades d'haver de patir el part en les pèssimes condicions higièniques, alimentàries i de salut dels camps de refugiats francesos.


Poques vegades es pot parlar d'una forma tan directa i clara del que és un veritable cant a l'esperança. L'esperança en la humanitat i en el futur de la humanitat representada per uns nadons innocents nascuts en unes circumstàncies terribles. L'esperança en la cooperació entre persones. L'esperança en la supervivència de tothom, sense especificació de sexe, nacionalitat, raça, ideologia o religió. L'esperança en la simple bondat de la gent. O, més senzillament, l'esperança (sense adjectius).

  • 13:00 h. Dinar al Casinet d'Hostafrancs i rebuda per part del president de la Unió de Botiguers de Sants.

Els barris de Sants, Hostafrancs i La Bordeta són coneguts per la seva gran tradició associativa, fins al punt que tenen una federació territorial d'entitats, el Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, que aplega més de 270 associacions.


Abans de dinar es llegirà el Manifest de Commemoració del Dia Internacional de les Dones.

  • Després de dinar. Tarda de llibres: presentació del llibre Trucades des del cel, a càrrec de Jordi Folck. I alguna sorpresa més!

Preu de l'activitat: 39 euros.


Últimes places! Inscripcions obertes fins a omplir la quota. Més informació al telèfon 977 327 155 (ext. 264).© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773