Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El servei de primera acollida del Consell Comarcal organitza mòduls formatius per a l'obtenció del Certificat d'Acollida

IMATGES RELACIONADES
Participants del curs inicial de català, a Mont-roig
Participants del curs inicial de català, a Mont-roig

13 de febrer de 2018


D'acord amb el que estableix la Llei 10/2010, del 7 de maig, d'acollida de les persones immigrades i les retornades a Catalunya, s'ofereixen un conjunt d'accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes i que consisteixen en l'acompanyament, la formació i la certificació d'uns coneixements mínims per facilitar el fet de viure i treballar a Catalunya.


La Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat és l'organisme encarregat d'impulsar i coordinar les polítiques d'acollida a les persones immigrades a Catalunya. A Mont-roig del Camp, aquest servei està coordinat amb el Pla de Ciutadania i de les Migracions del Consell Comarcal del Baix Camp.


El programa de formació del servei de primera acollida consta de tres mòduls: coneixements lingüístics (mòdul A), coneixements laborals (mòdul B) i coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic (mòdul C).


Un cop finalitzades aquestes formacions, els interessats podran aconseguir el Certificat d'Acollida que emet el Govern de Catalunya i que és d'utilitat en determinats processos d'estrangeria, o pot ser d'utilitat a l'hora de buscar feina o de fer valer la formació i experiència dels participants.


És per això que, des del dia 30 de gener, un grup de 23 persones d'origen estranger assisteixen a un curs inicial de llengua catalana de 45 hores, que corresponen a la formació del mòdul A. El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus és el responsable de la formació.


El curs es du a terme a les oficines de Servei Socials de Mont-roig del Camp els dilluns, dimarts, dimecres i divendres de 18.00 fins a les 20.00, i està previst que s'acabi el dia 10 de març.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773