Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal presenta el Banc de Terres a Vinyols i els Arcs

IMATGES RELACIONADES
El Banc de Terres, a Vinyols i els Arcs
El Banc de Terres, a Vinyols i els Arcs

Consell Comarcal del Baix Camp
Consell Comarcal del Baix Camp

SOC
SOC

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya

SEPE
SEPE

7 de març de 2018


El proper dimecres 14 de març a les 19 hores, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs, l'Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) del Consell Comarcal del Baix Camp, Gessamí Sardà, acompanyat pel regidor de Medi Ambient de Vinyols, Gabriel Pagès, presentaran el Banc de Terres del Baix Camp, la nova eina comarcal de contacte i mediació entre propietaris i agricultors.


A través del portal web d'aquest nou servei – www.campviu.cat (encara en fase de proves) – les pageses i pagesos del territori tindran accés a un seguit de terres ofertes per diversos propietaris on, mitjançant la redacció i l'empara de contractes per part del Consell Comarcal, podran desenvolupar-hi els seus projectes agrícoles.


Per la seva part, els propietaris de terres que ho vulguin també tindran la possibilitat de consultar els perfils professionals de la pagesia inscrita i, al mateix temps, cercar l'usuari que més s'adeqüi als seus interessos i necessitats a l'hora de cultivar la terra.


El web del Banc de Terres, a més, oferirà un banc de recursos obert, on els usuaris registrats podran intercanviar i accedir a eines i maquinària, coneixements, assessorament agrícola i diverses ofertes formatives, entre d'altres opcions i funcionalitats.


Per formar part del Banc de Terres del Baix Camp i conèixer-ne més detalls només cal entrar al portal campviu.cat > usuaris > registre i omplir el formulari, tot seguint les instruccions.Jornada tècnica: carbó, matèria orgànica i fertilitat


La presentació del Banc de Terres del Baix Camp a Vinyols i els Arcs s'emmarca en la jornada tècnica Carbó, matèria orgànica i fertilitat, organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Camp.


Aquest taller, a càrrec del formador en agricultura regenerativa Kevin Wade, tindrà lloc dissabte 10 de març a l'Ecocamp Vinyols, en una trobada on els participants aprendran diverses tècniques per accelerar l'acumulació de matèria orgànica al sòl, amb el consegüent augment de la fertilitat.


Tant la jornada tècnica com la presentació del Banc de Terres del Baix Camp són activitats totalment gratuïtes, però cal inscriure's prèviament a través dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona (tel. 977 250 450 – a/e ibolos@gencat.cat) o per internet, al portal ruralcat.gencat.cat/© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773