Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

La Serra de Sant Gervàs, propera sortida d'El Baix Camp i tu... a peu!

IMATGES RELACIONADES
Serra de Sant Gervàs
Serra de Sant Gervàs

Ermita de Sant Gervàs
Ermita de Sant Gervàs

Pas del Pertús
Pas del Pertús

5 de març de 2018


Dins del programa excursionista El Baix Camp i tu... a peu!, el Consell Esportiu del Baix Camp proposa, pel diumenge 18 de març, una jornada senderista per la Serra de Sant Gervàs (Alta Ribagorça).


La ruta, de dificultat moderada, 12 kilòmetres i 900 metres de desnivell positiu acumulat, comença al poble de la Torre de Tamúrcia (1.048 metres), just davant de la Serra de Sant Gervàs, una impressionant paret de roca calcària aparentment infranquejable.


Des del poble, tot passant pel barranc de Miralles, la pujada es va tornant sostinguda, fins a arribar a l'ermita de Sant Gervàs. L'altura s'incrementa a poc a poc i el recorregut topa amb el sorprenent i emblemàtic pas del Pertús, una petita escletxa al cingle, un antic pas de la transhumància que permet creuar la serra en sentit longitudinal, fins a la cara nord.


A 1.700 d'altitud, ja al capdamunt de la Serra de Sant Gervàs, les vistes sobre el Pirineu i el Prepirineu són excepcionals. Allà, la caminada comença el seu descens. 2,75 kilòmetres i 400 metres de desnivell i als peus, el poble d'Adons, a 1.333 metres, on finalitza l'excursió.


La sortida de l'autocar, com és habitual, està prevista a les 7 del matí del diumenge dia 18, des de la parada d'autobús del Passeig de Mata de Reus.


Les interessades i els interessats en participar en aquesta sortida poden inscriure's, fins el 15 de març, a la secretaria de l'Associació Excursionista de Catalunya de Reus (de dilluns a divendres de 19 a 21 hores, al carrer d'Orient, 17 de Reus), al telèfon 977 345 040 o a través del web aecreus.apuntat.cat


Els preus d'aquesta jornada són els següents:

  • Socis federats de l'AEC de Reus: 17 euros
  • Socis no federats: 19 euros
  • No socis: 22 euros© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773