Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà s'adhereix a la Central de Compres del Baix Camp

IMATGES RELACIONADES
Central de Compres del Baix Camp
Central de Compres del Baix Camp

8 de març de 2018


El Ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà va aprovar, per unanimitat, la seva adhesió a la Central de Compres del Consell Comarcal del Baix Camp, amb l'objectiu d'adquirir gasoil de forma mancomunada i reduir la despesa en combustible generada pel Centre Comarcal de Tractament de Residus de l'Espluga de Francolí.


La Central de Compres del Baix Camp, projecte pioner a la demarcació, permet que els municipis, les entitats públiques i d'altres institucions puguin contractar serveis i subministres a preus més econòmics que els de mercat.


La iniciativa, impulsada des del Consell Comarcal i conjuntament amb tots els municipis del Baix Camp, excepte Cambrils, compta també amb l'adhesió de l'ajuntament del Morell (Tarragonès) i les entitats públiques Reus Transport, Serveis Mediambientals, A.A i Secomsa Gestió, S.L.


A partir de la incorporació del Consell Comarcal de la Conca de Barberà a la Central de Compres, molts ajuntaments d'aquesta comarca ja s'han interessat en una eina que, més enllà dels carburants, ofereix preus més baixos en els subministraments de clor i material d'oficina, i en serveis d'ambulàncies, bombers i vigilants de seguretat, alarmes i extintors.Nova llei de contractes


En aquest sentit, el 9 de març entra en vigor la nova Llei de Contractes del Sector Públic (Llei 9/2017, de 8 de novembre) que, entre d'altres coses, estableix que les entitats del sector públic puguin centralitzar la contractació d'obres, serveis i subministraments, atribuint-la a serveis especialitzats.


Aquesta llei, a la vegada, permetrà que les entitats locals creïn i s'adhereixin a sistemes d'adquisició centralitzada, com ho són les centrals de compra o contractació. Així, aquestes centrals actuen adquirint subministraments i serveis per a altres ens del sector públic, adjudicant contractes o celebrant acords marc i sistemes dinàmics d'adquisició per a la realització d'obres, o contractació de subministraments o serveis.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773