Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Acaba el curs de català inicial a Mont-roig del Camp i parelles lingüístiques a l'Hospitalet de l'Infant

IMATGES RELACIONADES
Els alumnes del curs inicial de català a Mont-roig del Camp
Els alumnes del curs inicial de català a Mont-roig del Camp

Presentació de les parelles lingüístiques a l'Hospitalet de l'Infant
Presentació de les parelles lingüístiques a l'Hospitalet de l'Infant

12 de març de 2018


El passat dimecres, 7 de març, va acabar el curs de català de nivell inicial que ha programat el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus, per mitjà del Servei Comarcal de Català del Baix Camp, a Mont-roig del Camp. La responsable del Servei va lliurar els certificats als alumnes que van finalitzar-lo. La van acompanyar Alícia Asenza, tècnica del Pla d'Immigració del Consell Comarcal del Baix Camp, i Jenina Casas, la tècnica del CNL que ha impartit les sessions.


Aquest curs, al qual hi havia 24 inscrits, s'adreça a persones que no entenen el català i pretén que els alumnes sàpiguen aplicar les estructures lingüístiques més necessàries i el vocabulari més bàsic en situacions comunicatives senzilles relacionades amb l'entorn més immediat, perquè aquest apropament a les situacions reals facilita l'aprenentatge.


Les classes han estat una iniciativa de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp i el Consell Comarcal del Baix Camp, a través del conveni pel Servei Comarcal de Primera Acollida de les persones immigrades, refugiades i retornades a Catalunya.


Dimecres, 14 de març, també acaba el curs de nivell inicial que el Servei Local de Català de Cambrils ha impartit durant els mesos de febrer i març.Quatre parelles lingüístiques conversaran en català a l'Hospitalet de l'Infant


Dimarts passat es van presentar a l'Hospitalet de l'Infant quatre parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua, una iniciativa que promou l'ús de la llengua catalana en àmbits quotidians amb la formació de parelles lingüístiques que comparteixen una hora a la setmana durant deu setmanes per conversar en català.


La tècnica responsable del programa, Rut Ortiz, es va encarregar de donar als participants informacions i instruccions perquè la seva experiència com a membres d'una parella lingüística resulti ben positiva i va detallar alguns dels materials lliurats a les parelles que poden utilitzar a l'hora de conversar.


A més, les parelles lingüístiques poden participar en les activitats complementàries que el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura organitza per a elles. Aquest quadrimestre podran anar de franc a un partit d'hoquei del Reus Deportiu, formar part d'un cor per cantar cançons en català o assistir a una visita guiada a les instal·lacions de la Casa de Cultura Blanca d'Anjou. Més endavant també podran conèixer les interioritats de la ràdio i la televisió locals.Punts d'inscripció del Voluntariat per la llengua


Les persones que estiguin interessades a participar-hi com a aprenentes o com a voluntàries poden fer-ho a la Biblioteca Infant Pere, que és entitat col·laboradora amb el programa, o bé directament a través del web vxl.cat.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773