Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El programa Treball i Formació ha donat suport a 21 municipis de la comarca

IMATGES RELACIONADES
Moment en que la consellera comarcal, Beatriz Mayordomo, es dirigia als participants
Moment en que la consellera comarcal, Beatriz Mayordomo, es dirigia als participants

SOC
SOC

Consell Comarcal del Baix Camp
Consell Comarcal del Baix Camp

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya

SEPE
SEPE

Fons social europeu
Fons social europeu

21 de juny de 2018


Avui 21 de juny de 2018 ha finalitzat la contractació de 11 persones participants del programa Treball i Formació del Consell Comarcal del Baix Camp, i 5 més finalitzaran a principis de juliol, les quals han realitzat durant 6 mesos accions de suport a 21 municipis de la comarca en les tasques de manteniment i millora d'espais de recollida de residus municipals que gestiona l'ens comarcal. L'acte de cloenda ha comptat amb la presència de la consellera comarcal de l'àrea de Promoció econòmica i Ocupació, Beatritz Majordomo, que ha traslladat a les persones participants la valoració molt positiva de tots els ajuntaments de la comarca per la feina que han fet en els seus municipis, i els ha desitjat molta sort en la nova etapa que comencen.


El programa Treball i Formació no finalitzarà fins a finals d'any perquè hi ha 5 persones que continuen treballant en la realització de les tasques de manteniment i millora d'espais de recollida de residus i 2 persones més seguiran treballant en la digitalització d'arxius municipals dipositats a l'Arxiu Comarcal.


D'aquestes 7 persones, 4 són majors de 55 anys i no havien cotitzat suficientment per a la jubilació, 2 són dones majors de 55 anys i 1 persona és beneficiària de la renda mínima d'inserció, per la qual cosa el programa Treball i Formació contemplava un contracte més llarg de 12 mesos per a aquest perfil de persones demandants d'ocupació.


Totes les persones participants del programa han realitzat formació, que en el cas dels participants beneficiaris de la renda mínima (5 persones) ha estat de 20 hores de competències transversals i, la resta de participants, ha fet un mòdul de certificat de professionalitat de 90 hores sobre Gestió de la Informació i Comunicació, amb l'objectiu de millorar les seves competències digitals i la seva ocupabilitat.


Paral·lelament, la persona contractada per a les tasques de seguiment del programa ha realitzat i realitza prospecció empresarial per tal de facilitar el retorn al món laboral del col·lectiu participant, que són preferentment persones majors de 45 anys que  havien exhaurit la prestació per desocupació o el subsidi. Inicialment s'ha aconseguit dues contractacions.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773