Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Centre de Normalització Lingüística celebra avui el final dels cursos i del Voluntariat per la llengua amb 1.300 inscripcions

IMATGES RELACIONADES
Finals dels cursos i del voluntariat per la llengua
Finals dels cursos i del voluntariat per la llengua

3 de juliol de 2018


El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) celebra la cloenda dels cursos de català i del programa Voluntariat per la llengua de Reus i del Baix Camp el dimecres 4 de juliol a les 19 h al Teatre de l'Orfeó Reusenc.

 

Enguany el Servei Local de Català de Reus i el Servei Comarcal de Català del Baix Camp han organitzat 53 cursos presencials a Reus i 1 a Mont-roig del Camp i ha tingut 1.300 inscripcions, de les quals 180 han estat en cursos en línia amb el Parla.cat. Caldrà afegir-hi els 5 que van començar el dia 2 de juliol.

 

A més, des del CNL s'han format 135 parelles lingüístiques a Reus i 208 a tota la comarca, incloent-hi les de Cambrils, l'Hospitalet de l'Infant, Botarell i l'Aleixar, i una parella virtual.

 

Aquest estiu se'n posaran en marxa més. Tothom que hi estigui interessat pot demanar de participar-hi al CNL o emplenant la fitxa a www.vxl.cat

 

L'acte, en què intervindran Anna Saperas, directora del CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura; M. Dolors Sardà, presidenta del Consell del CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura i regidora d'Ensenyament i Política Lingüística, i Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, i que clourà Carles Pellicer, alcalde de Reus, serà presentat per alumnes del nivell Superior (C2), i l'alumnat dels cursos de nivell Bàsic, Elemental, Intermedi i Suficiència i parelles lingüístiques descobriran als assistents curiositats sobre la figura o obra de Pompeu Fabra, l'anomenat seny ordenador de la llengua catalana, per commemorar que aquest 2018 és l'Any Pompeu Fabra.

 

La segona part de l'acte consistirà en un concert, dirigit per Marc Guerris, de la coral Canta amb el Cor, integrada per una vintena de cantaires que formen alumnat, voluntariat i persones vinculades al CNL de diversos orígens i que des de fa quatre mesos assagen amb l'objectiu de practicar i millorar l'expressió en llengua catalana a partir del treball de cant coral i de la relació personal entre els seus membres..

 

La meitat dels integrants s'expressen en català de manera habitual i l'altra meitat són parlants d'altres llengües que l'estan aprenent. Els cantaires són de Catalunya o nascuts en altres indrets com l'Estat espanyol, Romania, Colòmbia, Mèxic, l'Argentina, el Perú, l'Uruguai o Veneçuela. Una tercera part dels components del cor havien estudiat música i cantat anteriorment en alguna coral, però la majoria s'estrenen en aquest concert.

 

L'Orfeó Reusenc, amb cent anys d'experiència, apadrinarà aquesta nova coral i aquest mateix dia interpretarà algunes peces.

 

Amb aquesta iniciativa l'Orfeó, un dels objectius del qual és difondre la cultura i la llengua catalanes, fa la seva contribució a l'Any Pompeu Fabra, i el CNL participa en la celebració de Reus, Ciutat de la Música amb una proposta de caràcter transversal.

 

A més, el projecte Canta amb el Cor ha comptat amb el suport econòmic de la Fundació Privada Reddis.

 

En dies anteriors s'han organitzat ja actes similars a Falset, Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant, que formen part també del CNL de l'Àrea de Reus.

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773