Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

915 alumnes de 15 centres d'ensenyament del Baix Camp participen en el projecte “CapGira”

IMATGES RELACIONADES
Imatge de l'activitat CAPgira als centres d'enseyament del Baix Camp
Imatge de l'activitat CAPgira als centres d'enseyament del Baix Camp

13 de juliol de 2018


Un total de 915 alumnes de 8 municipis del Baix Camp han aprés com funciona l'economia circular i quins productes d'ús quotidià es fabriquen amb els residus que es recullen selectivament a casa, gràcies al projecte educatiu “Capgira”. Finançat per l'empresa pública comarcal Secomsa i amb el suport del Consell Comarcal del Baix Camp, el projecte pretén potenciar la recollida selectiva dels residus a través dels valors de l'economia circular i el reaprofitament dels residus.

 

La proposta s'ha desenvolupat durant el curs 2017-18 en un total de 15 centres d'ensenyament de la comarca (entre primària i secundària) dels municipis de les Borges del Camp, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Cambrils, la Selva del Camp, Alforja MontrRoig del Camp i Miami, i Riudoms. En aquests municipis s'han desenvolupat activitats, vídeos, i un joc a l'aula per conèixer els cicles lineals (produir i llençar) o tancats (producció de productes nous a partir dels residus que reciclem) i esbrinar de quin residu estan fabricats alguns productes d'ús quotidià com unes ulleres de sol, una motxilla, un monopatí, una bossa de mà, una samarreta esportiva, un anorac o unes sabates.

 

La proposta educativa CapGira neix després de constatar la poca efectivitat de les campanyes educatives basades en recordar una vegada i un altra on s'han de dipositar correctament els residus separats selectivament a casa (el vidre al contenidor verd, el paper i cartró al blau i els plàstics i envasos al groc).

 

En canvi, pràcticament mai s'ha posat l'accent en què es fa amb els residus recollits selectivament, ni en la vida que tenen després que els haguem separat a casa i els haguem dipositat al contenidor correcte. Per això, el projecte CapGira és tant efectiu entre els alumnes i el personal docent, i més quan han pogut tocar i fer servir alguns dels productes d'ús quotidià que es fabriquen a partir dels residus reciclats.

 

Secomsa i el Consell Comarcal del Baix Camp volen donar continuïtat a aquesta activitat educativa i donar un pas més realitzant als municipis de la comarca accions de foment de la recollida selectiva dels residus que tinguin una traducció directa en inversions que es puguin fer als pobles per iniciativa dels mateixos veïns, i en base també als valors de l'economia circular.

 

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773