Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Baix Camp posa en marxa el Servei d'Atenció Integral per a les persones LGTBI

IMATGES RELACIONADES
Moment de la signatura de l'Acord per al desenvolupament del Servei d'Atenció Integral per a les persones LGTBI del Baix Camp
Moment de la signatura de l'Acord per al desenvolupament del Servei d'Atenció Integral per a les persones LGTBI del Baix Camp

18 de juliol de 2018


Aquest dimecres 18 d'abril s'ha posat en marxa oficialment el Servei d'Atenció Integral (SAI) per a les persones LGTBI del Baix Camp després que el president del Consell Comarcal, Joaquim Calatayud, i la directora general d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, hagin signat l'Acord que fa possible el desenvolupament d'aquest nou servei. Aquest és el primer SAI comarcal que es posa en marxa al Camp de Tarragona.

 

D'aquesta manera es dona compliment a la Llei 11/2014, del 10 d'octubre per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI), que té entre els seus objectius vetllar per la protecció dels drets d'aquest col·lectiu.

 

Així, en base a l'Acord signat, el SAI del Baix Camp facilitarà a 26 municipis de la comarca (tots menys Reus i Cambrils, que disposen de servei propi) el compliment de la llei pel que fa a garantir els drets de la població LGTBI.

  

El SAI està concebut com un servei de proximitat per oferir una atenció de qualitat pel que fa atendre persones que hagin patit o estiguin en risc de partir una situació de discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

  

El SAI del Baix Camp té com a objectius principals visualitzar la realitat del col·lectiu LGTBI i donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més, impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació de les persones LGTBI a la comarca i dissenyarà estratègies de sensibilització, i establirà canals d'atenció, suport i acompanyament a víctimes de fòbia a les persones LGTBI.

  

Des de la Generalitat s'està impulsant una xarxa de SAI que es coordina des de diferents àmbits: central, territorial i local. Actualment ja estan en funcionament el SAI Central de Barcelona, atès per l'Àrea LGTBI de la Direcció General d'Igualtat; els territorials ubicats als Serveis

Territorials del Departament a Girona, Barcelona, Lleida, Terres de l'Ebre i Tarragona, i diversos SAI municipals i comarcals arreu del país.

  

A l'acte de signatura, que ha tingut lloc a Mas Miró de Mont-roig del Camp, han assistit alcaldes i representants locals i comarcals, així com membres d'entitats i del col·lectiu LGTBI.

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773