Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

La ruta dels miradors

IMATGES RELACIONADES
Muntanyes de la Costa Daurada. Foto cedida per: Rafael López
Muntanyes de la Costa Daurada. Foto cedida per: Rafael López

5 d'agost de 2019


El Consell Comarcal del Baix Camp informa de la ruta de miradors, un recorregut que dona a conèixer el territori a través d'aquests punts amb impressionants vistes.

 

La ruta té per objectiu donar a conèixer la comarca del Baix Camp, els seus paisatge si el seu entorn natural a través d'aquesta infraestructura que consta d'una taula d'interpretació del paisatge amb una gran fotografia explicativa de les vistes que el turista té al davant, i d'un plafó explicatiu on es dona informació sobre la resta dels miradors existents i, sobretot, dels que es troben més propers. Aquests plafons inclouen també les dades principals dels centres d'interpretació existents, com ara el de la Serra de Llaberia a Pratdip, els dels Fruits del Paisatge a Riudecanyes, el de les Muntanyes de Prades, a Prades, a més del Centre d'Interpretació de l'Oli a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i el Museu del Vi Els Cups de Montbrió del Camp. La seva disposició informativa també facilita el recorregut del visitant. Els miradors també disposen d'un banc des d'on descansar i gaudir d eles panoràmiques que ofereix el territori.

 

Aquesta ruta està pensada, principalment, per a visitats i turistes que volen conèixer la comarca fent touring, és a dir, amb el seu propi cotxe. Per tal de fer-ho possible, en la majoria dels casos, aquests miradors estan ubicats o bé a peu de carretera o bé en llocs de fàcil accés des de les carreteres de la comarca. La idea, doncs, és que no s'hagin de fer grans caminades per arribar-hi i gaudir-ne.

 

Els diferents miradors permeten gaudir de la bellesa paisatgística i dels valors naturals i del patrimoni cultural del territori, en una ruta que lliga les muntanyes de Prades i la serra de Llaberia passant per la Baronia d'Escornalbou i la plana del Baix Camp, amb un recorregut total de 83,5 quilòmetres.

 

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773