Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Proposta d'estiu per gaudir de les Muntanyes de la Costa Daurada: Mas Miró

IMATGES RELACIONADES
Imatge del Mas Miró
Imatge del Mas Miró

12 d'agost de 2019


El Consell Comarcal del Baix Camp i el Patronat de Turisme Muntanyes de la Costa Daurada us proposen un seguit d'activitats de turisme cultural, actiu i de natura per a realitzar durant aquesta estiu.

Mitjançant el portal web del patronat els usuaris podran trobar tota la informació turística necessària dels llocs d'interès a visitar i informació tècnica sobre rutes, mapes, etc.

Un dels atractius culturals i turístics del Baix Camp és el Mas Miró. L'obra i l'univers de Joan Miró es van gestar en aquesta població tarragonina, en el Mas Miró i de les terres que l'envolten.

En aquest espai s'ha recuperat l'univers mironià i s'explica què va inspirar a l'artista i com treballava. Al mas hi va germinar i madurar la seva obra es va perfilar el seu complex llenguatge simbòlic.

Aquest centre d'interpretació de l'obra de Miró n'està format per “La masia”, que presideix el conjunt. Flanqueja l'edifici central la casa dels masovers, model de l'obra més emblemàtica de l'etapa figurativa de Miró, La masia, que actualment s'exposa a la National Gallery de Washington.

Per altra banda, el jardí, just davant de l'edifici principal trobem el jardí, que encara conserva part de la vegetació i la glorieta, un espai molt singular, va acollir moltes vegades Joan Miró, que aprofitava la seva ombra i la seva tranquil·litat per pintar.

Hi destaca sobretot El taller, edifici independent on Joan Miró es dedicava a la creació i al treball de la seva obra. Fou concebut pel propi artista amb la voluntat expressa de poder-hi conrear l'escultura.

L'espai encara conserva diversos elements que formen part de l'activitat de Miró: estris, esbossos, materials i objectes diversos. A les parets hi destaquen uns grafits que Miró va pintar utilitzant la paret com a suport per representar-hi les seves idees.

Hi ha altres elements interessants que també es poden visitar com el galliner, els camps, la capella o el corral, tots els significatius i que expliquen en quin ambient es va moure l'artista i quines coses van inspirar i facilitar la seva creació pictòrica.

El Mas Miró és, doncs, una visita imprescindible que, a part d'explicar l'obra de l'autor, també explica l'essència i els atractius d'un territori tan suggeridor com el Camp de Tarragona.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773