Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Comencen les inscripcions per als cursos de català de l'Hospitalet de l'Infant

IMATGES RELACIONADES
Imatge d'alumnes del Centre de Normalització Lingüística
Imatge d'alumnes del Centre de Normalització Lingüística

17 de setembre de 2018


El Centre de Normalització Lingüística (CNL) i l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant faran del 17 al 19 de setembre les inscripcions per als cursos de català, que començaran ja el 25 de setembre. La matrícula i les proves de col·locació per als cursos es podran fer de 16.30 h a 20 h al Centre Cultural Infant Pere, concretament a la Sala Bonet Castellana (C/ Ramon Berenguer IV, 2 de l'Hospitalet de l'Infant).

 

Aquest setembre els nivells que s'ofereixen són un B1 de 15 a 17 h, un B2 de 19.15 a 21.15 i un S2 de 17.15 a 19.15. També es podran matricular alumnes als cursos en línia amb el Parla.cat i tutoria des del nivell Intermedi 1 al Suficiència 3.

 

La principal novetat d'enguany és que els cursos de l'Hospitalet seran trimestrals en comptes de quadrimestrals com fins ara, tal com ja es programen al Servei Local de Català de Reus des de fa uns anys i com serà a partir d'ara en tots els punts del Consorci per a la Normalització Lingüística.

 

Això representarà d'una banda que seran una mica més intensius del que havien estat els anys anteriors, perquè es passaran de 3,5 h setmanals a 4 h, i que augmentaran a 3 cada any els períodes d'inscripció: al setembre, al desembre i al març.

 

També permetrà seguir els 3 mòduls que conformen cada nivell oficial en un any acadèmic, si al setembre es programa el primer mòdul d'un curs, o fer-ne dos abans de la temporada turística, en què bona part de l'alumnat ha de deixar les classes per incorporar-se a feines estacionals.

 

La informació es pot consultar a www.cpnl.cat/reus, trucant al CNL, al 977 12 88 61.  

 

Certificats oficials

 

Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).  

 

Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística és una institució pública dedicada a la formació i al foment de l'ús de la llengua en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l'ús de la llengua.

 

El CPNL, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, compta actualment amb 22 centres de normalització lingüística en 146 punts de servei a tot el territori català.

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773