Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal del Baix Camp s'adhereix a la Declaració de la Cessetània

IMATGES RELACIONADES
Representants de les diferents institucions que han signat la declaració de la Cessetània
Representants de les diferents institucions que han signat la declaració de la Cessetània

19 de setembre de 2018


El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, ha signat la Declaració de la Cessetània en el marc de la Jornada sobre l'ocupabilitat de col·lectius en situació de vulnerabilitat, que ha tingut lloc el 19 de setembre de 2018 a la Selva del Camp. La incorporació de l'ens comarcal a la Declaració va ser aprovada pel Ple del 19 de juny amb l'objectiu de sumar-se a les entitats del Camp de Tarragona compromeses a desplegar planificacions estratègiques, a partir del treball en xarxa i la cooperació entre agents socioeconòmics públics i privats, per promoure l'ocupació i el desenvolupament local efectiu al Camp de Tarragona.


La trobada, que a banda d'acollir la presentació de la Declaració de la Cessetània vol impulsar l'aliança entre el tercer sector social, el cooperativisme i l'administració local, ha estat organitzada per les entitats CoopCamp, l'Ateneu Cooperatiu del Camp, juntament amb Tarragona Impulsa (Tarragona), Vallsgenera (Valls), IDETSA (Vandellòs i L'Hospitalet de l'Infant), ConcaActiva (Montblanc) i Mas Carandell, que ja van signar la declaració el darrer any.


En la primera part de l'acte es va presentar la Declaració a càrrec del Secretari General de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, i es van presentar les entitats signants de la Declaració des de l'any 2017 fins a l'actualitat.


En la segona part, va tenir lloc la ponència “Les Empreses d'Inserció i altres models al territori d'accés a la ocupació” a càrrec de Xavier Orteu, Director d'Insercoop, i la taula rodona sobre les empreses d'inserció del Camp de Tarragona amb la participació de la Fundació Formació i Treball, Eina Activa, el Consorci de la Serra de Llaberia i Nou Set SCCL.


La tercera part es va centrar en les experiències de col·laboració entre el tercer sector, el cooperativisme i l'administració pública generadores d'ocupació de qualitat, amb la ponència d'Itziar Müller sobre clàusules socials de la Xarxa d'Economia Solidària de Terrassa.


L'acte va finalitzar amb una taula rodona on es van presentar tres casos d'èxit en el foment de l'ocupació i el desenvolupament econòmic local, a partir de l'aliança entre administració local, Tercer sector social i cooperativisme com són: l'Associació Saó Prat del Prat de Llobregat, el Projecte NORAI de Fundació Surt i Impulsem SCCL del Barri del Raval de Barcelona i el Consell Comarcal del Vallès Oriental amb el projecte “Emprendre en SAD”.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773