Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Jornada de formació per a l'acolliment en família extensa

IMATGES RELACIONADES
El SIFE dóna suport a infants acollits en família extensa (avis, tiets etc)
El SIFE dóna suport a infants acollits en família extensa (avis, tiets etc)

9 d'octubre de 2018


Les tècniques del Servei d'Integració en Família Extensa del Consell Comarcal del Baix Camp organitzen una formació adreçada a les famílies acollidores del Baix Camp (excepte Reus) i Priorat. La formació, que es durà a terme en aquest últim trimestre de l'any, i que es farà al Consell Comarcal del Baix Camp, consta de 8 sessions de dues hores de durada cadascuna. El primer dia de la formació serà el dijous 18 d'octubre de 2018, i l'últim el dijous 20 de desembre de 2018.  

 

El principal objectiu d'aquesta formació és fomentar les relacions positives que facilitin la superació de períodes de dolor emocional, ensenyant a cercar suports i fomentant l'autoestima, evidenciant la importància que té estimular l'aferrament, les habilitats socials, la gestió positiva del conflicte i la creativitat per reforçar d'aquesta manera la nova situació familiar.  

 

Es treballarà amb les famílies acollidores extenses en tres dimensions:  

 

-    Actitudinal i emocional: acceptar el passat de l'infant i records sobre la família, ajudant-lo a conservar i valorar la seva història, acompanyar-lo en els sentiments ambivalents i inseguretat, així com afavorir els contactes amb els pares.

-    Desenvolupament d'habilitats: afrontar d'una manera competent la tasca d'educar (estils educatius, gestió positiva del conflicte...)

-    Cognitiva: el procés d'acolliment, implicacions (drets i obligacions), diferències intergeneracionals, rols familiars, problemes més habituals, reforç personal, recursos que té la societat...

  

També es compartiran experiències i vivències individuals i grupals ja que constitueixen un element a partir del qual és possible analitzar la pròpia realitat des d'una altra perspectiva i promoure canvis i noves experiències positives.

  

El Servei d'Integració en Família Extensa (SIFE) Supracomarcal del Baix Camp dóna servei a tota la comarca excepte Reus (que disposa d'un SIFE específic), atén també els menors acollits en famílies extenses del Priorat, l'Alt Camp i la Conca de Barberà, amb un total de 46 infants/joves atesos actualment en tot aquest territori.

 

El SIFE Supracomarcal del Baix Camp és un servei, format per una psicòloga i una treballadora social, que té per objectiu promoure i millorar el suport i l'atenció a la família extensa i als infants acollits. Es tracta de menors que no poden conviure temporalment amb els seus pares i que són acollit per la família extensa (tiets, avis, germans adults...).

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773