Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Prop de 200 persones sol·liciten el Servei de Primera Acollida Comarcal

IMATGES RELACIONADES
Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

30 d'octubre de 2018


El Servei de Primera Acollida Comarcal del Baix Camp, encarregat de donar autonomia a les persones nouvingudes al territori, ha registrat 180 sol·licituds en el que portem de 2018.

 

 

El programa, que està adreçat a les persones estrangeres immigrades, sol·licitants d'asil, protecció subsidiària, refugiades, apàtrides i retornades, ha comptat amb l'interès de persones de 22 països d'arreu del món amb el Marroc (107), Senegal (15) i Colòmbia (10) com a nacionalitats majoritàries.

 

 

Respondre a les necessitats inicials de formació i informació dels sol·licitants és l'objectiu del departament d'Immigració, entre altres. Això s'aconsegueix a través de tres mòduls, els quals inclouen l'acompanyament, la formació i la certificació d'uns coneixements mínims per facilitar el dia a dia i treballar a Catalunya.

 

 

El servei ofereix tres mòduls de formació:

 

- Idiomes: cursos de català i castellà d'un mínim de 90 hores per cada llengua. El curs de català, impartit pel Centre de Normalització Lingüística (CNL).

- Coneixements laborals: consten d'una durada mínima de 15 hores a càrrec del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

- Coneixements de la societat catalana: coordinat pels consorcis del Baix Camp i també d'una durada mínima de 15 hores.

 

 

A principis de novembre finalitzarà a Mont-roig del Camp un curs de català on s'hi han inscrit 20 persones i abans de finalitzar l'any està previst que engegui un nou curs sobre el Coneixement de la societat catalana, que aviat obrirà inscripcions. Les persones interessades en el Servei de Primera Acollida, on se'ls orientarà sobre els diversos programes i consultes, es poden adreçar al 977327155 extensió 218 o al 627308293 per demanar cita prèvia.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773