Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El nou curs sobre impressió 3D desperta l'interès de la ciutadania al Punt Òmnia del Baix Camp

IMATGES RELACIONADES
Cursos de la Xarxa Òmnia
Cursos de la Xarxa Òmnia

7 de novembre de 2018


El Punt Òmnia de Riudoms, nascut l'any 2002 per iniciativa del Consell Comarcal del Baix Camp i pel municipi on s'ubica, ha encetat aquesta tardor una nova tanda de cursos. La iniciativa, que compta amb vuit ordinadors amb connexió a Internet, ha rebut una vegada més una bona acollida entre la població on destaca el nou curs d'Introducció a la impressió 3D.

  Les classes, enfocades en donar una visió general a la creació i fabricació d'objectes amb tecnologia d'impressió 3D, han despertat l'interès entre tota classe de perfils. S'hi han inscrit joves de la comarca i també professionals de la delineació i la mecànica com a via de reciclatge cap a una feina amb perspectives de futur.

   Des del centre han remarcat que són un centre de «referència» pel que fa a aquesta formació i al mateix temps són «pioners» en aquest àmbit emergent respecte altres centres de la demarcació. Apunten que per poder oferir aquesta formació, basada en el procés de creació d'un producte finalitzat: el disseny, la codificació, la impressió i l'acabat, han invertit en nous equipaments.

    Des del centre imparteixen un total de vuit cursos informàtics

     Per una altra banda, en la línia de garantir l'alfabetització digital de tota la població també s'hi celebren altres vuit cursos on hi participen una cinquantena d'alumnes. Entre aquests n'hi ha des de més bàsics com per exemple d'iniciació al món de la informàtica, al full de càlcul o d'introducció als processadors de textos, el qual compta amb diversos nivells més avançats com ara el curs de Processador de textos VI. A més, la població hi pot aprendre altres disciplines entre les quals es troba la fotografia digital on s'ensenya a revelar les imatges i com donar-los-hi un aspecte professional.

      El Projecte Òmnia es va posar en marxa a tota Catalunya l'any 1999 de mans del Departament de Benestar Social i el Departament d'Universitats Recerca i Societat per a la Informació. Des de llavors han obert més de 100 centres a Catalunya equipats amb recursos informàtics com el del Baix Camp, perquè qualsevol persona hi pugui accedir de manera totalment gratuïta.      © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773