Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Aprendre català a través de la música: ‘Canta amb el cor' obre noves inscripcions

IMATGES RELACIONADES
Coral Canta amb el Cor del CNL
Coral Canta amb el Cor del CNL

16 de novembre de 2018


El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura ha tornat a obrir aquest mes de novembre les inscripcions per un dels seus projectes més originals que uneix música i llengua: 'Canta amb el cor'. Aquest té l'objectiu de què els participants, a través del cant coral i la relació entre els altres membres del grup, puguin practicar i millorar l'expressió oral en llengua catalana.

  La primera edició, que va culminar amb un concert a l'Orfeó Reusenc i actuant a l'acte institucional de l'Onze de Setembre a la plaça del Baluard de Reus, va ser tot un èxit. Una mostra n'és que molts dels seus integrants repetiran l'experiència, tot i que ara han obert inscripcions fins al 16 de novembre per acollir a nous membres.

   Per formar-ne part cal adreçar-se a la secretaria del CNL en el següent horari: de dilluns a dijous de 09.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 19.00 hores, i divendres de 09.00 a 14.00 hores. L'activitat és gratuïta i tindrà lloc els divendres de 19.30 a 21.00 hores a l'Escola de Música del Centre de Lectura de Reus. Aquest serà el punt de trobada de la coral on el cantant i director de cor Marc Guerris repetirà experiència guiant novament al grup.

    Els participants, molts satisfets després de la primera edició

    Des del CNL asseguren que les valoracions dels participants van ser «excel·lents», ja que van puntuar l'ambient dels assajos amb un 9,75; el director, amb un 10, i l'experiència amb un 9,5. Pel que fa a la millora de la llengua els coristes van puntuar els seus progressos fonètics amb un 9,5 i amb un 9 els seus avanços en fluïdesa.

     El CNL compta amb 22 centres arreu de Catalunya

     El Consorci per a la Normalització Lingüística és una administració pública creada l'any 1989 per la Generalitat de Catalunya i diversos ens locals, amb la finalitat d'afavorir l'ensenyament i fomentar l'ús de la llengua catalana en tots els contextos de la societat i facilitar, així, la cohesió social, també per mitjà del treball en xarxa amb entitats i associacions.

      El CPNL, que està integrat per la Generalitat de Catalunya i 135 ens locals, s'organitza a través de 22 centres de normalització lingüística i compta amb 146 punts d'atenció. Dona resposta a les necessitats de formació en llengua catalana de la població adulta i d'assessorament i gestió lingüístics d'empreses i entitats.
      © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773