Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El personal tècnic del Consell Comarcal del Baix Camp participa en una sessió formativa sobre el llenguatge inclusiu

IMATGES RELACIONADES
Moment de la sessió sobre llenguatge inclusiu
Moment de la sessió sobre llenguatge inclusiu

14 de novembre de 2018


En el marc del Pla d'Igualtat, la Sala de Plens del Consell Comarcal del Baix Camp ha acollit aquest dimecres, 14 de novembre, una sessió formativa sobre el llenguatge inclusiu. Aquesta estava dirigida al personal tècnic de l'ens comarcal i ha tingut una durada d'unes dues hores.

  L'acte, organitzat des del Consell Consultiu de les Dones del Consell Comarcal, ha anat a càrrec de Neus Oliveras, professora de Dret Públic, especialista en Dret Constitucional, Europeu i que també forma part del professorat de l'Observatori de la Igualtat a la Universitat Rovira i Virgili.

   Aquest organisme vetlla per les polítiques d'igualtat al centre d'ensenyament i, al mateix temps, és un servei d'informació i difusió de la realitat de la desigualtat per raó de gènere entre la comunitat universitària i la societat.

    La formació, que porta per nom 'El llenguatge inclusiu: cap a un ús no sexista del llenguatge en l'administració', s'ha impartit amb l'objectiu de dotar d'eines i ajudar a les treballadores i treballadors del consell en les seves tasques diàries.

     Per treballar el llenguatge no sexista s'ha tractat i treballat d'una manera dinàmica i participativa els següents aspectes: el marc normatiu de referència, perquè cal tendir cap a un llenguatge inclusiu, què cal evitar i les recomanacions per a un llenguatge inclusiu.

      El Consell Comarcal del Baix Camp se suma així, una vegada més, al seu compromís amb el Pla de Polítiques de Dones 2016-2019, aprovat pel Ple del Consell Comarcal del Baix Camp, des d'on es defineixen les línies estratègiques d'actuació per atendre aquest col·lectiu i lluitar contra la discriminació i per la igualtat de gèneres.      © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773