Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal commemora el Dia internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones amb diversos actes

IMATGES RELACIONADES
25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones
25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

20 de novembre de 2018


En el marc del Dia internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra el 25 de novembre, el Consell Comarcal del Baix Camp s'ha adherit al manifest unitari que ha estat acordat un any més per les entitats municipalistes (ACM i FMC), la Generalitat i les quatre diputacions catalanes.

  Per aquest motiu ha preparat un programa d'activitats conjuntament amb el Consell de Dones del Baix Camp. Aquest s'estendrà a diversos pobles de la comarca amb l'objectiu de rebutjar la violència de gènere en tots els àmbits i, especialment, entre els grups de població més jove.

  Entre les activitats que es duran a terme es troben diverses sessions del conta contes 'Princesas blavas i prínceps encantadors' de Lídia Clúa, el Tercer Consell Consultiu de les Dones del Baix Camp, una exposició de murals sobre violència de gènere, una conferència teatralitzada i diverses xerrades i tallers com a actes principals.

  Les activitats, que podeu consultar a continuació, tenen l'objectiu de sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta problemàtica social i sobre la necessitat de potenciar les polítiques d'igualtat entre homes i dones.

  19 de novembre
  Inauguració de l'exposició de murals sobre violència de gènere que porta per nom 'Te n'adones — [In] Justícia'. La mostra, creada per l'alumnat del Cicle de Grau Superior de Promoció de la Igualtat de Gènere de l'Institut Gaudí de Reus, es podrà veure fins al divendres 23 de novembre de 07.30 a 15.00 hores al hall del Consell Comarcal.

  21 de novembre

  10.00 hores. La Sala de Plens del Consell Comarcal encabirà una formació/taller amb el servei de suport a la inserció laboral a empreses per a persones amb discapacitat psíquica del Projecte Maragda-Heura. L'activitat pretén crear un espai de reflexió que ajudi a les persones usuàries d'aquest servei reconèixer els casos de violència a través de vídeos i de treballs manuals.


  16.30 hores. L'Argentera acollirà el taller d'alimentació 'Aprèn a llegir etiquetes. És cert el que diu la publicitat', a càrrec de Rosa Albadejo. (Lloc per concretar)

  25 de novembre
  Coincidint amb el Dia internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, el grup Teatre de Maleta representarà a Riudecols la pseudoconferència 'Amor'. Mitjançant dinàmiques de risoteràpia i de creixement personal el taller té l'objectiu de fer reflexionar sobre el concepte «d'amor romàntic» i de com ens condiciona.

  29 i 30 de novembre
  La narradora i titellaire Lídia Clúa visitarà les escoles de primària i l'alumnat de Castellvell, Riudoms, Riudecols, Prades i Vilaplana per interpretar-los-hi l'obra 'Princesas blavas i prínceps encantadors'. Aquesta història vol trencar els mites i barreres entre els rols de gènere qüestionant als infants la següent pregunta: Les princeses sempre han de ser rescatades pels seus prínceps blaus?.

  ACTIVITATS PARAL·LELES

  • 14 de novembre

  El personal tècnic del Consell Comarcal va participar en un taller formatiu sobre el llenguatge inclusiu. Neus Oliveras, professora de Dret Públic, especialista en Dret Constitucional, Europeu i que també forma part del professorat de l'Observatori de la Igualtat a la Universitat Rovira i Virgili va ser l'encarregada de dotar d'eines i ajudar a les treballadores i treballadors del consell en les seves tasques diàries pel que fa a l'ús del llenguatge no sexista.

  • Maletes coeducatives


  El Consell Comarcal del Baix Camp posa a la disposició de qui ho sol·liciti el servei de maletes coeducatives. Al seu interior s'hi pot trobar una vintena de contes a més de material didàctic on es parla sobre els estereotips dels comportaments entre nens i nenes, de la diversitat de gènere i els mites en els contes tradicionals, entre altres. El projecte, encabit en unes maletes, té l'objectiu dinàmic de què aquestes viatgin per la comarca i arribin a diversos pobles i col·lectius. Amb motiu del 25-N viatjaran a dos pobles del Baix Camp.  © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773