Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Recomanacions a l'hora de comprar durant el Black Friday

IMATGES RELACIONADES
Recomanacions de l'Agència de Consum
Recomanacions de l'Agència de Consum

Recomanacions de l'Agència de Consum
Recomanacions de l'Agència de Consum

25 de novembre de 2019


La tradició anglosaxona del divendres negre, més conegut com a 'Black Friday', anima cada vegada més als compradors del nostre país, sobretot després de l'augment de les compres que es fan a través d'internet.  

Les grans superfícies han exportat aquestes promocions arreu del món i per aquest motiu l'Agència Catalana de Consum us recomana que compreu de forma responsable, meditada i que seguiu els següents consells per evitar compres impulsives i poc satisfactòries: 

    

   Elaboreu una llista, d'acord amb el vostre pressupost, amb allò que necessiteu.

    

   Compte amb les ofertes molt llamineres: Compareu preus en diversos establiments i desconfieu de les grans ofertes Internet, ja que podria tractar-se d'un engany, de productes falsificats, etc.

    

   • Els productes han de tenir la mateixa qualitat i garantia que tenien a preu no rebaixat.

    

   • Reviseu que els productes mostrin tant el preu original com el rebaixat, o bé el percentatge de descompte.

    

   La publicitat és vinculant: Els establiments estan obligats a complir tot el que anuncien 

Informeu-vos abans de comprar

 

Pel que fa a les compres que feu en botigues de manera presencial heu de saber que no estan obligats a acceptar canvis o devolucions encara que el producte estigui en bon estat. En el cas que l'establiment us ofereixi la possibilitat de fer canvis o devolucions, ha d'informar de les condicions en què es podran fer: terminis, possibles excepcions, sistema de retorn dels diners (en efectiu, en un val de compra...), etc.

 

Recomanacions a l'hora de comprar per Internet

 

Si compreu per internet, el més important és que escolliu un comerç electrònic que sigui segur i de confiança, és a dir, que el conegueu o en tingueu alguna referència, ja sigui a través d'amics, familiars, etc.

 

En el cas que tingueu dubtes feu aquestes comprovacions abans de comprar-hi:

      

     • Busqueu l'opinió d'altres usuaris a la xarxa.

     • Mireu que sigui un web mínimament acurat: sense traduccions mal fetes i faltes

     • Localitzeu les dades de contacte i una adreça física d'ubicació de l'empresa.

     • Assegureu-vos que disposi d'informació suficient i clara sobre les característiques i els preus dels productes que s'hi ofereixen.

     • Reviseu que s'informi correctament de les condicions: les modalitats de pagament i d'enviament disponibles, els terminis d'entrega i els sistemes de devolució.

     • Comproveu si l'adreça electrònica comença per https, ja que és un senyal de seguretat (A més, a la part inferior del navegador hi apareixerà el dibuix d'un cadenat tancat). 

En les compres per internet disposeu de 14 dies per retornar els productes si no n'esteu convençuts sempre que no siguin productes fets a mida o personalitzats com ara aquells que es puguin deteriorar amb rapidesa, els bitllets de transport aeri, les reserves d'hotel o les entrades per a espectacles, entre altres.

 

Penseu també que, si compreu en botigues virtuals amb seu fora de la Unió Europea i teniu cap problema, la situació serà més difícil de resoldre, ja que el grau d'inseguretat jurídica és major. I en tots els casos, conserveu les factures o els comprovants de compra, ja que són la vostra garantia i els necessitareu per poder reclamar.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773