Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Baix Camp, primer consell comarcal del Camp de Tarragona en donar suport psicològic al col·lectiu LGTBI i transgènere

IMATGES RELACIONADES
Imatge de l'acte de signatura
Imatge de l'acte de signatura

L'acte va tenir lloc al Consell Comarcal
L'acte va tenir lloc al Consell Comarcal

Imatge de la descoberta del banc
Imatge de la descoberta del banc

Imatge del banc amb la bandera transgènere
Imatge del banc amb la bandera transgènere

Imatge de l'actuació de Les Lloques
Imatge de l'actuació de Les Lloques

22 de novembre de 2018


El Consell Comarcal del Baix Camp i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya a Tarragona (COPC) han signat aquest dimecres, 21 de novembre, un conveni de col·laboració amb l'objectiu d'impulsar un servei d'atenció psicològica que doni suport a les persones gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals i transgènere de la comarca. L'acció forma part dels actes institucionals que ha organitzat el Consell a la capital de Baix Camp, conjuntament amb l'Ajuntament de Reus.

  Durant l'acte de signatura, el president del Consell Comarcal, Joaquim Calatayud, i Josefí Pons i Ferré, presidenta en funcions del Col·legi Oficial de Psicologia, han fet palès el seu compromís d'orientar i ajudar a superar les dificultats que presentin les persones que són víctimes de la lgtbifòbia dins del seu entorn familiar, laboral i escolar mitjançant el treball en equip d'ambdues entitats.

   El conveni preveu l'avaluació, l'atenció, i l'acompanyament i seguiment de la ciutadania que són víctimes de l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. D'aquesta manera, el COPC es compromet a mantenir actualitzada una llista de professionals que estaran a disposició del Servei d'Atenció Integral (SAI) per a les persones LGTBI de Consell Comarcal del Baix Camp quan ho sol·liciti.

    El SAI Baix Camp es va crear recentment i en menys de 6 mesos de funcionament ha fet 5 intervencions, totes elles relacionades amb el col·lectiu transgènere, com ara assessorament per canvis en la targeta sanitària, per canvis de nom i suport a una persona transgènere menor d'edat.

     Una vegada rubricat el conveni, i seguint el programa d'activitats organitzades amb el consistori reusenc, s'ha dut a terme l'acte commemoratiu oficial del Consell Comarcal i l'Ajuntament de Reus del Dia Internacional de la Memòria Transgènere amb l'Associació Chrysallis. Així, s'ha descobert una placa i un banc pintat amb els colors del col·lectiu que es troba als jardins de l'Estació Enològica.

      Els parlaments commemoratius han anat a càrrec del president del Consell Comarcal, Joaquim Calatayud; de la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Flores; la consellera de coordinació de l'Àrea de Serveis a la Ciutadania, Anna Aragonès i David Tello, president de l'Associació Chrisallys. A continuació, una cercavila festiva ha posat ritme a la tarda recorrent els carrers de Reus fins a la plaça Gandhi on s'ha descobert una altra placa i un altre banc commemoratiu.

       El Consell de Dones i un cine-fòrum van encetar els actes

       El Consell Consultiu de Dones va donar el tret de sortida dimarts 20 de novembre al programa d'actes del Dia Internacional de la Memòria Transgènere. El Casal de les Dones va encabir la tercera sessió anual de l'ens i posteriorment va tenir lloc un cinema-fòrum amb la projecció del documental Enfemme. El film de l'antropòloga Alba Barbé i Serra documenta la història de la comunitat que duu a terme la pràctica travestí amb l'objectiu de sensibilitzar a la ciutadania entorn de les violències de gènere, l'homofòbia i la transfòbia, entre altres.       © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773