Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Es presenta l'enquesta de les polítiques municipals de joventut al Consell Comarcal

IMATGES RELACIONADES
Les dades corresponen al 2016-2017
Les dades corresponen al 2016-2017

El Consell Comarcal ha acollit la presentació
El Consell Comarcal ha acollit la presentació

Saleta Fabra, ha presentat les xifres
Saleta Fabra, ha presentat les xifres

Imatge de la presentació de l'enquesta
Imatge de la presentació de l'enquesta

28 de novembre de 2018


La Sala de Plens del Consell Comarcal del Baix Camp ha acollit aquest dimecres, 28 de novembre, un acte de la Coordinació Territorial de Joventut on s'han donat a conèixer els resultats de l'enquesta de les polítiques municipals d'aquest departament a Catalunya, corresponents a l'any 2016- 2017.

  La presentació ha comptat amb regidors i regidores d'una desena de municipis del Baix Camp i també del personal tècnic del consell, els quals formen part dels 66 pobles i ens comarcals que s'han implicat en respondre el qüestionari.

   Això significa que gairebé la meitat dels municipis de la demarcació han emplenat a l'enquesta dels més de 100 que hi ha a Tarragona. Una xifra que des de l'observatori han valorat positivament i per aquest motiu, han destacat la seva preocupació en temes de joventut.

    L'acte ha comptat amb els parlaments d'Anna Aragonès, consellera de coordinació de l'Àrea de Serveis a la Ciutadania; Carmina Blay, coordinadora territorial de joventut i de Saleta Fabra, tècnica de l'Observatori Català de la Joventut, la qual s'ha encarregat de conduir la presentació.

     L'exposició de dades, les quals han reflectit les estratègies dels municipis i consells, ha servit per mostrar una radiografia del panorama general de les polítiques de joventut. En aquesta línia, Fabra ha destacat que Tarragona presenta una dinàmica diferent que la resta de Catalunya.

      Entre els factors i reptes que ha evidenciat l'enquesta es troben les polítiques de mobilitat, habitatge i igualtat de gènere entre els punts febles de les regidories. En contrast, la dedicació en cultura, lleure i participació es troben al capdavant de les polítiques que han desenvolupat els consistoris.

       Coincidint amb la crisi econòmica l'Observatori Català de la Joventut va elaborar l'any 2009 la primera enquesta. Ara, amb aquesta segona es poden comparar els aspectes en els quals han millorat els ajuntaments, com ara gènere i inclusió, que tot i això encara estan a la cua.

        La trobada, que ha servit per valorar les xifres i mostrar els aspectes a millorar, s'ha transformat en un espai de reflexió i debat amb l'objectiu de continuar millorant en l'atenció i serveis que s'ofereixen al col·lectiu de gent jove del Baix Camp i demarcació.        © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773