Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

La Federació de Dones del Baix Camp retrà homenatge a l'exagent d'Economia Domèstica Rural Dolors Tonda

IMATGES RELACIONADES
Federació de Dones del Baix Camp
Federació de Dones del Baix Camp

3 de desembre de 2018


La Federació de Dones del Baix Camp aplegarà el pròxim dilluns, 10 de desembre, a dos quarts de sis de la tarda, al conjunt associatiu de dones de la comarca. Ho farà en forma d'homenatge a la sala de plens de l'ens comarcal amb una tarda d'actes que serviran per reconèixer la tasca de Maria Dolors Tonda, exagent d'Economia Domèstica Rural del Departament d'Agricultura de la Generalitat.

  Tonda, nascuda l'any 1934 a Terol es va especialitzar en Economia Familiar i després de ser destinada a Galícia l'any 1960 i el 1968 a Tortosa, va arribar al 1971 a Reus, concretament al servei de dones de l'àrea rural del Baix Camp i part del Tarragonès.

   La seva tasca com Agent d'Economia Domèstica va ser la llavor de les actuals associacions de dones del Baix Camp. A través de les activitats, xerrades i tallers adreçades a les dones dels diversos pobles va aconseguir que aquestes sortissin de casa i establissin un punt i nexe d'unió entre elles.

    Això va significar l'inici del teixit associatiu d'aquest col·lectiu a la comarca i per això les diverses associacions de Riudoms, la Selva del Camp, Vinyols i els Arcs, Mont-roig del Camp, Montbrió del Camp, Duesaigües, l'Argentera i també l'associació de Constantí assistiran a l'homenatge per agrair-li la seva feina.

     A més, hi intervindran la consellera de coordinació de l'Àrea de Serveis a la Ciutadania, Anna Aragonès, la coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones, Lídia Bargas i la presidenta de Federació de Dones del Baix Camp, Antonieta Llauradó.

      Per finalitzar l'acte se li farà entrega d'un obsequi commemoratiu en agraïment a la tasca que ha dut a terme per les dones del territori i per últim, una actuació musical clourà l'acte.      © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773