Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El CNL obre noves inscripcions per als cursos de català de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

IMATGES RELACIONADES
Imatge d'arxiu del CNL
Imatge d'arxiu del CNL

17 de desembre de 2018


El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) clourà aquesta setmana els cursos trimestrals que està impartint a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Al mateix temps, des de l'òrgan del Servei Comarcal de Català del Baix Camp, han anunciat que enceten un nou període d'inscripcions per a les noves classes que començaran aquest mes vinent de gener de 2019.

  D'aquesta manera, el dia 18 de desembre de 15.00 a 20.00 hores es podran formalitzar les inscripcions dels antics alumnes per als cursos del segon trimestre a les Escoles Àster i pel que fa a l'alumnat nou, s'haurà d'inscriure els dies 19 i 20 de desembre, de 16.00 a 20.00 hores.

   Els nivells que ha previst impartir el CNL seran: Bàsic 2, dimarts i dijous de 15.00 a 17.00 hores; Suficiència 3 (S3), dimarts i dijous de 17.15 a 19.15 hores, i Bàsic 3 (B3), dimarts i dijous de 19.15 a 21.15 hores. L'alumnat que es matriculi als cursos de nivell B3 o S3 podrà obtenir la certificació oficial de Bàsic 3 (A2) i de Suficiència 3 (C1), si supera l'examen final que es farà el mes de març.

    Per fer els tràmits, la ciutadania s'ha d'adreçar a Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d'Anjou (carrer de les Escoles, 12) de l'Hospitalet de l'Infant i per les classes, a l'antiga Escola Àster, al costat de la Zona Esportiva.

     A més, durant els dies d'inscripció també es faran proves de nivell a les persones que volen millorar el seu català però que no saben ben bé quin és el curs que els correspondria fer. Coincidint amb l'inici de les classes, la inscripció a tots tres cursos continuarà els dies 8 i 10 de gener de 2019, de 14.45 a 21.30 hores.

      Per una altra banda, coincidint amb l'inici dels cursos, arrenca una nova edició del Voluntariat per la llengua (VxL). La iniciativa es podrà dur a terme mitjançant dues modalitats: presencial i virtual, la qual va començar l'any passat i que consisteix a fer l'activitat mitjançant una videotrucada.

       Les condicions per ajudar a una altra persona a practicar el català o bé, si esteu interessats a practicar-lo, heu de ser majors d'edat i omplir un formulari a http://www.vxl.cat/participa-hi. Pel que fa a l'emparellament la dinamitzadora del VxL del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus s'encarregarà d'assignar una parella lingüística als nous inscrits d'acord amb la seva disponibilitat horària i les seves preferències.       © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773