Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Els ajuntaments de Mont-roig del Camp-Miami i Riudoms es formen en llenguatge no sexista

26 de desembre de 2018


El Consell Comarcal del Baix Camp, en el marc del seu compromís amb el Pla de Polítiques de Dones 2016-2019, aprovat pel Ple ha dut a terme al llarg d'aquest mes de desembre diverses sessions de formació de llenguatge inclusiu als consistoris del territori.

  Aquestes activitats, incloses en les línies estratègiques d'actuació per atendre aquest col·lectiu i lluitar contra la discriminació i per la igualtat de gèneres, estan programades en l'àmbit comarcal dins del pla d'Igualtat del Consell comarcal.

   El suport dels municipis és un eix important per a la seva implantació, és per això que el curs, dirigit a sensibilitzar i donar eines per emprar un llenguatge en inclusiu l'administració pública, es va oferir de manera gratuïta als municipis de la comarca de més de 2.000 habitants. En aquesta línia, els ajuntaments de Mont-roig del Camp-Miami i Riudoms es van interessar en el curs i han celebrat les sessions el 10, 12 i 17 de desembre, respectivament.

    La consultoria Tàndem ha estat l'encarregada de realitzar la formació al personal tècnic dels consistoris. En l'activitat d'unes dues hores de durada han tractat els conceptes bàsics, han reflexionat sobre el sexisme en català, castellà i altres llengües,, què cal evitar, com han de ser els textos i formularis administratius i diverses recomanacions, entre altres aspectes.

     El passat mes de novembre, en el marc del Pla d'Igualtat del Consell Comarcal, es va realitzar la jornada de formació: 'El llenguatge inclusiu: cap a un ús no sexista del llenguatge en l'administració'. Aquest es va dur a terme amb l'objectiu de dotar d'eines i ajudar a les treballadores i treballadors del consell en les seves tasques diàries.

      Podeu consultar i descarregar-vos la Guia d'usos no sexistes de la llengua en els textos de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i la de com Marcar les diferències: la representació de dones i homes a la llengua de l'Institut Català de la Dona a través del següent enllaç.      © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773