Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El PAIS Agrari del Baix Camp, l'instrument per trobar solucions als problemes del sector, organitza noves trobades

IMATGES RELACIONADES
Imatge d'una de les trobades
Imatge d'una de les trobades

3 de gener de 2019


L'agent d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) del Consell Comarcal del Baix Camp continuarà dedicant una part del seu temps durant aquest mes de gener al projecte de procés participatiu agrari que porta per nom Pla d'Acció Integral i Sostenible (PAIS).

  Aquest té l'objectiu de revertir la situació en la qual es troba l'agricultura al territori després de l'abandonament de terres, la baixada dels preus dels productes, el descens de la producció i qualitat heretada de l'agricultura convencional i la degradació del sol, entre altres situacions.

   La iniciativa, que va néixer l'any 2018 després de dur a terme 27 entrevistes de diagnosi, posteriorment una exposició de reptes i per últim formar tres grups de treball en els quals hi ha sector agrari de la comarca, administracions i entitats, està oberta a nous participants.

    En aquesta línia, si creieu que podeu aportar quelcom a aquest procés sou benvinguts a les reunions dels tres grups que s'han convocat al Consell Comarcal del Baix Camp:

    • Llavor: dimarts 15 de gener de 17.00 a 19.00 hores
    • Saba: dimarts 22 de gener de 17.00 a 19.00 hores
    • Fruit: dimarts 29 de gener de 17.00 a 19.00 hores

     Cada grup de treball té uns reptes a fer front, uns actors que són els que duran a terme les iniciatives, uns destinataris i uns recursos. Així doncs PAIS agrari s'organitza de la següent manera:

      Grup Llavor: té com a objectiu principal facilitar la incorporació agrària a través de les cooperatives, professionalitzar en l'àmbit integral millorant les pràctiques agrícoles per tenir menys problemes i més qualitat, i per últim un millor accés a la terra a través de l'estudi del lloguer públic, la regulació del preu de la terra i la sensibilització dels propietaris dels terrenys perquè cedeixin els terrenys, els lloguin o venguin.

       Grup Saba: basat en la comunicació i l'organització, vol enaltir el sector agrari a diversos nivells: social, de paisatge, producte, salut, medi ambient i aconseguir el reconeixement social. Al mateix temps, també vol implementar els valors cooperatius deixant de banda els individualismes i fomentant el cooperativisme i les xarxes de col·laboració del sector.

        Grup Fruit: Aquest grup pretén crear consciència de l'important que és que els productors se segueixin formant i professionalitzant. Això ho volen aconseguir millorant l'accés dels productors dels canals de comercialització i generar consciència al productor sobre la necessitat de formar-se en màrqueting i comercialització.

         D'aquesta manera, impulsar un programa educatiu agro-ambiental, implementar l'ús del producte local, compartir coneixements i recursos entre agricultors, engegar recursos i protocols per prevenir l'abandonament de la terra i formar en màrqueting a tots els nivells, des de cursos gratuïts a un màster universitari, són alguns dels objectius i reptes que queden per assolir mitjançant el treball en equip i la col·laboració del sector agrari del territori.

          Si no us voleu perdre les següents reunions, us podeu inscriure a través del correu electrònic aodl@baixcamp.cat o al 627308295 indicant el vostre nom, número de telèfon, correu electrònic i la vostra relació amb el sector agrari en el cas que sigui la primera vegada que hi participeu.          © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773