Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

‘De la terra a la taula', el nou projecte d'ocupació comarcal que donarà una segona oportunitat a joves en atur

IMATGES RELACIONADES
Imatge dels representants de les 4 institucions
Imatge dels representants de les 4 institucions

Imatge de la presentació del programa
Imatge de la presentació del programa

20 de desembre de 2018


El Consell Comarcal del Baix Camp, conjuntament amb l'Ajuntament de Reus, l'empresa municipal de desenvolupament econòmic de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (Idetsa) i l'Ajuntament de Cambrils ha presentat aquest dijous 20 de desembre, al Mas Carandell el projecte d'ocupació laboral ‘De la terra a la taula' i que forma part del programa Singulars, de Garantia Juvenil.

  Aquest es durà a terme de manera conjunta entre les administracions del Baix Camp i té l'objectiu d'oferir itineraris d'orientació, formació i inserció per reforçar l'ocupabilitat de 60 nois i noies de 16 a 29 anys de la comarca que estiguin en situació d'atur i de tots els nivells de qualificació.

   Al mateix temps, els organitzadors pretenen que aquesta acció tingui un impacte en els motors econòmics de la comarca mitjançant la dinamització dels sectors agroecològic i agroalimentari, considerats sectors clau a la comarca. La iniciativa, oberta a tots els municipis i joventut del Baix Camp que compleixi els requisits, pretén aconseguir un impacte d'inserció laboral de com a mínim del 30%.

    Les inscripcions ja estan obertes i es poden dur a terme presencialment a les entitats del programa. A més, es recomana que els o les interessades s'inscriguin prèviament a Garantia Juvenil a través de les oficines de treball del territori.

     En aquesta línia, la consellera comarcal de l'Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació, Beatriz Mayordomo, ha destacat que amb aquesta iniciativa les 4 institucions volen donar una segona oportunitat als joves amb el Singulars, un programa per inserir-los professionalment i retornar-los al sistema educatiu.

      D'aquesta manera ha fet palès el treball braç a braç de les entitats i apuntat que gràcies a això els joves podran millorar el seu perfil professional i al mateix temps aprofitar els coneixements obtinguts per construir una trajectòria professional amb garanties d'estabilitat.

       Pel que fa a les accions encetaran amb un procés de selecció de les persones participants i el procés d'orientació professional inicial a mida per cadascuna de les persones que participin al programa. Una vegada ja passin a la segona fase hauran de triar entre una de les tres alternatives formatives programades següents:

        • Producció agroecològica, de 165h. Aquesta formació l'organitza l'IMFE MasCarandell a Reus, en col·laboració amb l'Institut d'Horticultura i Jardineria.

        • Transformació del producte agroalimentari, de 160h, sobre slow food, aliments ecològics i km 0. Aquest curs serà organitzat per l'Ajuntament de Cambrils amb la col·laboració de l'Institut d'Hoteleria i Turisme.
        • Indústria agroalimentària 3.0, de 90h. Aquest itinerari serà organitzat per Idetsa a l'Hospitalet de l'Infant. I es preveu la possibilitat d'oferir una segona edició perquè l'alumnat de les dues primeres formacions pugui completar les seves competències professionals opcionalment.

        El temps d'execució ‘De la terra a la taula' finalitza el desembre de 2019 i està emmarcat en el programa Singulars, cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil i per fons provinents de la Conferència Sectorial d'Empleo y Asuntos Laborales, regulat per l'Ordre TSF/142/2018. La Garantia juvenil, una iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil.        © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773