Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Maspujols comenša dissabte el projecte la Bona Brossa

IMATGES RELACIONADES
La Bona Brossa a Maspujols
La Bona Brossa a Maspujols

4 d'abril de 2019


El municipi de Maspujols comenša aquest dissabte 6 d'abril el projecte la Bona Brossa que vol destinar els diners aconseguits amb l'increment de la recollida selectiva a millorar la piscina del poble com a espai de trobada i convivŔncia. L'inici de campanya consistirÓ en un acte festiu i informatiu que comenšarÓ a les 17.30 h al replÓ de l'esglÚsia. PrŔviament, els xiquets i xiquetes del municipi han estat convocats en una “operaciˇ secreta” que ha de contribuir a donar l'inici de la Bona Brossa a Maspujols.


Els ve´ns i ve´ns coneixeran la Bona Brossa de la mÓ del grup motor, que estÓ format per una dotzena de persones voluntÓries que viuen al poble i que sˇn les que han determinat el projecte mitjanšant un procÚs participatiu i tambÚ sˇn les encarregades d'impulsar les accions de difusiˇ de la Bona Brossa a Maspujols.  


L'inici de la Bona Brossa comptarÓ amb un espectacle de mÓgia a cÓrrec del Dr. Trash, que explicarÓ trucs i consells mÓgics per incrementar la recollida selectiva; a continuaciˇ el grup motor explicarÓ el projecte de millora de la piscina, s'oferirÓ un berenar popular i es farÓ una cercavila amb el grup Batukat, a mÚs de repartir entre el ve´nat cubells i bosses per a la recollida selectiva de la matŔria orgÓnica i de la resta de fraccions (envasos lleugers, envasos de vidre i paper/cartrˇ). L'inici de la Bona Brossa va acompanyada, a mÚs, de la renovaciˇ de tots els contenidor del municipi destinats a la recollida dels diferents tipus de residus.


Actualment Maspujols es troba al 25 % de mitjana de la recollida selectiva i l'objectiu Ús que s'arribi al 60 % de mitjana en un any. Aquest increment suposarÓ per a Maspujols disposar de 5.500 euros que el grup motor ha determinat invertir en millorar l'espai de la piscina del poble.


La Bona Brossa Ús un projecte impulsat per l'empresa p˙blica comarcal Secomsa i pel Consell Comarcal del Baix Camp, amb la colĚlaboraciˇ en aquest cas de l'Ajuntament de Maspujols. L'objectiu Ús donar un valor social a la recollida selectiva dels residus i destinar els diners que s'aconsegueixin amb l'increment de la recollida selectiva a projectes decidits per la ciutadania dels municipis adherits al projecte. La Bona Brossa compta amb el suport de l'AgŔncia de Residus de Catalunya, Ecoembes i Ecovidrio.
ę Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773