Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

L'Aleixar comença la Bona Brossa, dissabte 4 de maig

IMATGES RELACIONADES
Setmana Europea de la Prevenció de Residus
Setmana Europea de la Prevenció de Residus

2 de maig de 2019


L'Aleixar serà el tercer municipi de la comarca que començarà la Bona Brossa per incrementar la recollida selectiva de les diverses fraccions dels residus i arribar al 60 per cent que demana la Unió Europea per al 2020. Dissabte, 4 de maig, els veïns i veïnes de l'Aleixar de totes les edats estan convocats per les persones que formen el grup motor que està tirant endavant la Bona Brossa al municipi, amb el suport de l'Ajuntament. A dos quarts de sis de la tarda , a la plaça de la Vila hi haurà un espectacle de màgia per apendre trucs per guanyar diners amb la recollida selectiva; després el grup motor de l'Aleixar explicarà el projecte de parc de salut que es farà amb els diners aconseguits amb l'increment de la recollida selectiva durant un any. També actuaran els gegants del municipi i es repartiran cubells i bosses per la recollida selectiva de matèria orgànica i bosses de ràfia per a la recollida selectiva de paper/cartró, envasos lleugers i vidre. Prèviament, els nens i les nenes del municipi estan cridats a una operació secreta.

 

L'inici de la Bona Brossa també ha anat acompanyat de la substitució de tots els contenidors de superfície que hi havia per uns altres de nous, en una inversió a càrrec de l'Ajuntament. Actualment el municipi té una percentatge mitjà anual de recollida selectiva per sota del 18 per cent (dades de 2018) i el repte és arribar al 60 per cent de mitja en un any. El grup motor format per veïns i veïnes voluntaris de l'Aleixar va decidir destinar els diners que s'aconsegueixin amb l'increment de la recollida selectiva a crear un parc de salut al municipi, que s'ubicarà al costat de la pista poliesportiva de l'Aleixar.

  

Cal recordar que el primer municipi en iniciar el projecte la Bona Brossa va ser Vilanova d'Escornalbou, seguit de Maspujols a principis d'abril. L'Aleixar és el tercer municipi on s'està posant en marxa aquest projecte i properament serà el torn de Riudoms. Aquests són els quatre municipis de la comarca que formen el grup pilot en què es prova aquesta nova manera d'enfocar la recollida selectiva, a partir dels principis de l'economia circular, del valor econòmic dels residus i del retorn a la ciutadania el fruit del seu esforç mitjançant l'execució al municipi d'un projecte que beneficia tot el poble.

 

La Bona Brossa és un projecte impulsat per l'empresa pública comarcal Secomsa i pel Consell Comarcal del Baix Camp, amb la col·laboració dels ajuntaments. L'objectiu és donar un valor social a la recollida selectiva dels residus i destinar els diners que s'aconsegueixin amb l'increment de la recollida selectiva a projectes decidits per la ciutadania dels municipis adherits al projecte. La Bona Brossa compta amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya, Ecoembes i Ecovidrio.

 

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773